Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Genk houdt met tien stand bij Zulte Waregem
Fabian Morren

Racing Genk heeft zijn eerste punt van het seizoen beet. De Limburgers speelden 2-2 gelijk bij Zulte Waregem na een rode kaart voor Joao Carlos en een omstreden penalty.

Na tien minuten stond Genk al aan de leiding. Een afgeweken vrije trap van Daniel Tözser verraste Sammy Bossut. Lang duur de Genkse vreugde niet, want tien minuten later zorgde Karel D'Haene na een hoekschop van Franck Berrier voor de gelijkmaker.

Na iets meer dan een half uur maakte Joao Carlos zijn ploeg het dan onnodig moeilijk. De Braziliaanse verdediger kreeg geel na een tackle, maar bleef vervolgens protesteren. Uiteindelijk trok ref Stephane Breda een tweede geel, waardoor Genk nog lange tijd met tien verder moest.

Merkwaardig genoeg was voor de rust de beste kans nog voor de bezoekers. Na een voorzet van Anele kopte Koita echter naast. Genk hield vrij vlot stand tot aan de rust. Tijdens die pauze hield coach Hein Vanhaezebrouck Barda in de kleedkamer en gooide Matoukou in de strijd.

Ondanks de verdediger extra keek Genk in de tweede helft al snel tegen een achterstand aan. Na een knappe aanval trapte Chevalier onhoudbaar binnen. De bezoekers waren aangeslagen en het duurde een hele tijd vooraleer Genk nog eens gevaarlijk was. Invaller Jelle Vossen kreeg een goeie mogelijkheid, maar trapte naast.

De Limburgers kregen in het slotkwartier hulp uit onverwachte hoek. Scheidsrechter Breda wees naar de stip na een contact tussen doelman Bossut en Koita. Bossut speelde duidelijk de bal, maar toch kreeg Genk een penalty. Tözser twijfelde niet en maakte er 2-2 van.

In een zinderende slotfase kregen beide teams nog de kansen om te winnen. Nfor trapte voor Zulte Waregem op de paal en bij Genk kopte Koita tegen de lat en besloot Vossen van dichtbij op Bossut. (AN)