cerCercle Brugge
staStandard
Datum: 26/12/2010 13:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Axel Witsel laat Standard opnieuw in de steek
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Axel Witsel laat Standard opnieuw in de steek
Foto: © SC

Kerstvoetbal brengt Standard geen geluk. De Luikenaars leden op bezoek bij Cercle Brugge hun vierde uitnederlaag op rij. Axel Witsel mag zich na een nieuwe rode kaart opnieuw bezinnen.

Axel Witsel achtte zich klaar om de rol van Steven Defour op het middenveld over te nemen. Met de aanvoerdersband rond de arm zakte de Gouden Schoen van 2008 echter door het ijs. In de slotfase van de eerste helft zette Witsel zich te fel door en plantte hij zijn noppen bovenop de voeten van de ongelukkige Renato Neto.

Kushandjes

Scheidsrechter Christophe Virant oordeelde streng, maar rechtvaardig en stuurde de middenvelder meteen naar de kleedkamers. Witsel leek zich van geen kwaad bewust en trakteerde het fluitende groen-zwarte supporterslegioen op enkele kushandjes. Het zal de besmette reputatie van de Rode Duivel geen goed doen.

Het maakte de taak van de Luikenaars er nog wat moeilijker op. De Rouches kampen al met een uitcomplex, nul op negen uit de laatste drie verplaatsingen, en waren enkele minuten voor de uitsluiting van Witsel opnieuw op achterstand gekomen na een doelpunt van Reynaldo.

Het was een verdiende voorsprong voor Cercle Brugge, dat meer initiatief voor de dag legde en voetballend de meerdere was van de Luikenaars. Bernt Evens was al dicht bij de openingstreffer, maar Srdjan Blazic tikte de kopbal van de verdediger met de vingertoppen over. De tweede bal tussen de palen hing wel tegen de netten. Reynaldo omspeelde de uitgekomen Blazic en mikte uit een scherpe hoek het leer uiterst beheerst binnen.

De spelers van Standard hadden de kerstkalkoen duidelijk nog niet verteerd en acteerden lusteloos. De Roemeen Gicu Grozav liet geen enkele geslaagde actie noteren en mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven voor Mbaye Leye. Cyriac probeerde er wel nog wat van te maken en kopte twee wenkende kansen naast. Na de rust werd de geblesseerde Congolees vervangen door Aloys Nong.

Met twee verse krachten steeg de Luikse aanvalsdrift, maar Verbist had de Tweede Kerstdag even goed bij zijn familie kunnen vieren. De Antwerpse doelman zag een slordig voetballend Standard geen enkele uitgespeelde kans creëren. Mehdi Carcela was een schim van de kleine dribbelkont die spoedig te groot zou zijn voor de Belgische competitie. De Belgische Marokkaan claimde in de slotfase nog een strafschop na contact met Arnar Vidarsson, maar Virant legde de bal niet op de stip.

Giant Killer

Aan de andere kant liet groen-zwart ng enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen onbenut. Na zeges tegen Anderlecht en Club Brugge pakt het team van Bob Peeters nu ook de scalp van Standard. Cercle Brugge wordt een echte giant killer.

Herbeleef Cercle Brugge - Standard