Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Vercauteren pakt eerste driepunter met Genk
Wouter Laeremans

Racing Genk heeft Charleroi verslagen met 1-3. Het was al van 2 november geleden dat de Limburgers de volle pot pakten. Nieuwkomer Yeboah miste een opgelegde kans, maar liet toch al een glimp van zijn talent zien.

Racing Genk controleerde bijna de hele wedstrijd, een mak Charleroi stelde daar bijzonder weinig tegenover. Het was nochtans met vertrouwen aan de tweede helft begonnen, nadat het net voor rust verrassend de voorsprong had gepakt.

Anderlecht-huurling Cédric Ciza kreeg de bal net buiten de zestien. Het schot van de middenvelder week af op het been van verdediger Joneleit en en liet Köteles kansloos. Charleroi ging totaal tegen de gang van het spel in met 1-0 de rust in.

Het was Marvin Ogunjimi die zijn ploeg op sleeptouw nam na de koffie. Op twee minuten tijd sloeg hij de thuisploeg knock-out. In de 50ste minuut zette hij Daniel Tözser op weg naar de gelijkmaker. De Hongaar kreeg de bal in de zestien en legde het leer in de verste hoek binnen. Tözser had in de eerste helft ook al een vrije trap tegen de paal zien belanden.

Amper twee minuten later was de ongelukkige tegentreffer uit de eerste helft helemaal goedgemaakt. Lella kopte een hoekschop in de voeten van Ogunjimi en die twijfeldie niet om zijn ploeg met een harde knal op voorsprong te zetten.

De Karolo’s konden nooit in hun spel komen, Genk controleerde de wedstrijd. Na 70 minuten lukte het toch eens voor de thuisploeg. Brillault wrong zich tussen enkele verdedigers, maar tikte de bal naast.

In de laatste minuut zetten de Limburgers de kers op de taart met een derde goal. De ingevallen Barda zag zijn schot afgeblokt, maar Joao Carlos knalde de herneming voorbij de Charleroi-doelman.

Na affluiten was de ontlading groot bij de Genk-spelers. Voor het eerst sinds november nog eens een driepunter, het was zelfs de eerste keer sinds 2001 dat Genk hier nog eens de drie punten meegraaide.

Vercauteren kan vanaf vandaag naar boven kijken. Volgende week wacht Club Brugge en de coach zal nog wat puzzelwerk hebben. Daeseleire keek tegen zijn vijfde gele kaart aan en is er niet bij. Tiago viel al na acht minuten uit en is onzeker.