Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk ontsnapt tegen tien Karolo's
Fabian Morren

KV Kortrijk klopt weer op de poort van de play-offs. De West-Vlamingen hadden in eigen huis wel de handen vol met tien spelers van Charleroi.

Sven Kums bezorgde Kortrijk een droomstart. De middenvelder kopte een lage voorzet van Messoudi voorbij een verraste doelman Baguette. Charleroi was niet onder de indruk en kwam halverwege de eerste helft alweer langszij met een heerlijke vrije trap van Ederson.

Nadien werden de kansen wat schaarser, maar toch scoorde Kortrijk nog een keer voor de pauze. Charleroi-doelman Baguette hielp de thuisploeg een handje door de bal domweg te verliezen aan Benteke. De spits die nog steeds eigendom is van Standard had de bal maar in het lege doel te deponeren.

In de tweede helft maakte Chakouri de opdracht voor zijn team nog een pak lastiger door een tweede gele kaart te pakken na een tackle op Sven Kums. Toch kon Kortrijk niet echt profiteren van het numerieke overwicht. Charleroi kwam zelfs enkele keren erg dicht bij de gelijkmaker, maar onder meer Habibou liet de 2-2 liggen.