gntKAA Gent
cluClub Brugge
1-1
Datum: 14/02/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jules Ottenstadion
Tien Bruggelingen halen punt op Gent
Nico Wieme
| 0 reacties
Tien Bruggelingen halen punt op Gent
Foto: © SC

AA Gent heeft in extremis nog een punt gepakt tegen Club Brugge. De bezoekers zaten vroeg op rozen, controleerden de match, maar kregen het moeilijk na de uitsluiting van Lestienne.

Bij Gent verwachtte iedereen dezelfde elf als in de bekermatch op KV Mechelen aan de aftrap, dat was echter buiten Michel Preud’homme gerekend. De Buffalocoach verwees Mbaye Leye en Christophe Lepoint naar de bank. In hun plaats speelden Yassine El Ghanassy en Christophe Grondin.

Adrie Koster dropte Vadis Odjidja na zijn schorsing van vorig weekend terug in de basis. Daan Van Gijseghem viel hierdoor naast de ploeg. Maxime Lestienne nam de plaats in van de geblesseerde Ronald Vargas. Opvallend was de keuze voor Gertjan De Mets als rechtsachter. Ryan Donk zat op de bank. In de spits kreeg Dorege Kouemaha het gezelschap van Joseph Akpala.

Droomstart bezoekers

Op een ondergesneeuwd en moeilijk bespeelbaar terrein namen de bezoekers een droomstart. Kouemaha haalde uit van net buiten de zestien en via Marko Suler dwarrelde de bal over Bojan Jorgacevic in doel. Gent probeerde nadien de zaken te forceren, maar Club hield de boel goed gesloten. De bezoekers stelden zich langs Lestienne, Akpala en Ivan Perisic zelfs nog het gevaarlijkst aan.

In het spel van Gent zat te veel afval, daardoor bleven doelkansen uit. De Buffalo's rekenden te veel op de individuele klasse van El Ghanassy, die zat echter in de tang van de bezoekende verdedigers. Vijf minuten voor de pauze claimde de thuisploeg een strafschop toen Michael Klukowski en invaller Leye in elkaar haakten. Ref Alain Hamer zag er geen fout in en liet doorspelen.

Opnieuw rood voor Club

De tweede helft kwam traag op gang. De stormloop van de thuisploeg bleef aanvankelijk uit. Na een uur spel had Hamer de bal zeker op de stip kunnen leggen toen Antolin Alcaraz Leye neerduwde; de Luxemburger deed weer of zijn neus bloedde. Dat deed hij enkele minuten eerder ook al toen Coulibaly voluit doorging op het been van Hoefkens. De aanvaller ontsnapte aan rood.

Gent stak uiteindelijk een tandje bij. Club geraakte er nog moeilijk uit en het voorspelbare liet zich raden: opnieuw eindigden de Bruggelingen de match niet met zijn elven. Lestienne haakte Roberto Rosales aan de zijlijn en mocht inrukken.

Van dan af was het voor blauw-zwart pompen of verzuipen. De thuisploeg dropte enkele lange ballen in de zestien, zonder gevolg. Tien minuten voor affluiten waagde Bernd Thijs zijn kans dan maar van ver, dit keer wel met succes. In het slot moest Hoefkens nog een bal van de lijn werken. (AN)

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Rosales Roberto   90' -
Suler Marko 90' -
Wils Stef 90' -
Hanstveit Erlend 90' -
Thijs Bernd 90' -
Grondin Christophe 70' -
Azofeifa Randall 90' -
El Ghanassy Yassine 90' -
Ljubijankic Zlatan 31' -
Coulibaly Elimane   90' -
  Bank G Beoordeel
Pieroni Luigi 20' -
Leye Mbaye   59' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Alcaraz Antolin 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Odjidja Vadis   90' -
Lestienne Maxime   90' -
Geraerts Karel 90' -
Perisic Ivan 90' -
Akpala Joseph   74' -
Kouemaha Dorge  90' -
  Bank G Beoordeel
Dahmane Mohamed -  
Van Der Heyden Peter   16' -
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge