Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Sonck zet Club op weg naar winst
Nico Wieme

Club heeft de topper tegen Standard gewonnen. De Bruggelingen speelden een inspiratieloze eerste helft, maar zetten onder impuls van invaller Sonck de scheve situatie na de rust recht.

Adrie Koster behield voor de clash tegen Standard het vertrouwen in de elf die afgelopen donderdag Valencia opzijzetten. Bij Standard voerde Dominique D'Onofrio drie wissels door in vergelijking met de match tegen Red Bull Salzburg: Koen Daerden, Marcos Camozzato en Rami Gershon kwamen in de plaats van respectievelijk Benjamin Nicaise, Réginald Goreux en Sébastien Pocognoli.

Op een diefje

Club eiste meteen de bal op en drong de Rouches terug op hun helft. Gevaar leverde dit niet op, want het was goed tien minuten wachten op het eerste schot op doel. Na een mooie individuele actie trapte Vadis Odjidja een half metertje naast.

Standard maakte geen aanstalten het spel mee te spelen en het was dan ook tegen de gang van het spel in dat de Luikenaars op voorsprong kwamen. Carl Hoefkens liet zich na een verre uittrap van Sinan Bolat de bal ontfutselen door Dieumerci Mbokani en de Standardspits schoof het leer beheerst onder Stijn Stijnen in doel.

Sonck

Blauw-zwart was van slag af en mocht blij zijn dat Michael Klukowski een kopbal van Koen Daerden van de lijn kon keren. De thuisploeg speelde inspiratieloos en vooral Ivan Perisic, Dorege Kouemaha en Joseph Akpala zaten niet in de match. Vlak voor de pauze dreigden de potjes bij Club over te koken nadat ref Stéphane Breda enkele fases in het nadeel van de thuisploeg floot. Vadis Odjidja ontsnapte aan rood na een aanslag op de benen van De Camargo.

Aan het begin van de tweede helft bracht Koster Wesley Sonck voor Akpala en dat leverde meteen resultaat op. Na een contact met Bolat ging de Ninovieter neer en Breda wees naar de stip. Sonck zette zelf de strafschop om. Club ging door en op voorzet van Karel Geraerts trapte Kouemaha zijn ploeg op voorsprong.

De bezoekers moesten op zoek naar gelijkmaker en deden dat ook. Mbokani kwam bijzonder dicht bij de 2-2. Daarna verdween het tempo wat uit de match, mede in de hand gewerkt door het hoge foutenaantal langs beide zijden. Een kwartier voor tijd waagde Michael Klukowski zijn kans op vrijschop. Het leer zoefde rakelings over het bezoekende doel. Kort daarop nam Sonck een voorzet van Perisic in één tijd op de slof. Bolat had er alle moeite van de wereld mee. In de slotminuten miste Sonck nog de kans op 3-1. (AN)