chaCharleroi
zwaZulte Waregem
Datum: 03/03/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Leye bezorgt Essevee drie punten in slotminuut
Leye bezorgt Essevee drie punten in slotminuut
Foto: © SC

Op een heel moeilijk bespeelbaar veld is Zulte Waregem met de drie punten gaan lopen op Mambourg. Op een diefje durven we zeggen, want Charleroi had de beste kansen, maar Bossut pakte alles. In de slotminuut schoot Leye zijn enige kans van de wedstrijd tegen de netten.

Malanda en Leye namen hun plaats weer in bij Zulte Waregem en de tweede in de stand ging op zoek naar zijn zeventiende wedstrijd zonder nederlaag. Het was echter Charleroi dat zonder complexen aan de match begon en direct twee goeie kansen via Rossini en Bojovic afdwong. 

Het veld van Mambourg - als we het zo mogen noemen - bemoeilijkte het voetballen, want amper nog een vlakke vierkante meter 'gras' te vinden. En daar ging Charleroi het best mee om, want het veld stoorde Kaya en co amper in hun combinaties terwijl Hazard en Berrier meer last hadden. 

De beste kans in de eerste helft was dan ook voor Zebra's. Uitblinker Kaya maakte de actie en gaf voor tot bij Ederson die tussen hoop West-Vlaams volk zich vrijmaakte, maar op de benen van Bossut trapte. Zulte Waregem ontsnapte en bijna kwamen ze aan  de overkant zelfs op voorsprong toen de Fauw bijna profiteerde van een misverstand tussen Sifakis en zijn verdediging. Toch stond de beginscore bij de rust nog steeds op het bord.

Charleroi met de beste kansen

Francky Dury zocht naar oplossingen en bracht met Naessens een tweede spits in naast Leye. De richtlijnen in de kleedkamer moeten ook duidelijk geweest zijn, want Essevee ging nu wel heel hoog storen, maar omdat Berrier niet in zijn dagje was, draaide het aanvalsspel van de bezoekers amper.

Het zware veld speelde beide ploegen parten, want het spel verwaterde door een ongelooflijk aantal weggeefballen. Amper nog kansen te bespeuren. Niet dat Zulte Waregem niet wilde, maar het lukte deze keer gewoon niet. De 'man van de match' werd bijna zelfs nog Sammy Bossut die met enkele bijzonder knappe reddingen moest uitpakken. De doelman pakte een open kans van N'Ganga en even later belette hij de doorgebroken Pollet te scoren.

Bijna, schreven we, want in de slotminuut eiste Leye die hoofdrol nog op. Een hoekschop belandde voor zijn voeten en met overtuiging ramde hij het leer in doel. Zeer zuur voor Charleroi, maar Zulte Waregem nadert wel tot op drie punten van Anderlecht.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Sifakis Michail 90' -
Fabris Samuel   66' -
Martos Francisco Javier 90' -
Bojovic Mijusko 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Tormena Ederson   90' -
Diandy Cristophe 90' -
Milicevic Danijel 90' -
Kaya Onur 90' -
Pollet David 90' -
Rossini Giuseppe 83' -
  Bank G Beoordeel
Mandanda Parfait -  
Dzinic Elvedin -  
Kumedor Abraham -  
Houdret Kenneth -  
Satli Mourad 24' -
François Guillaume 7'  
Escoe Miller Mynor Javier -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Godeau Bruno 90' -
Delaplace Jonathan 65' -
Malanda Junior 90' -
Berrier Franck 83' -
Trajkovski Aleksandar 45' -
Hazard Thorgan A 90' -
Leye Mbaye  90' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Vandenbroucke Niels -  
Conté Ibrahima Sory -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Naessens Jens 45' -
Skúlason Ólafur 25' -
Lendric Ivan 7'  
Herbeleef Charleroi - Zulte Waregem

Vooraf