stvSTVV
cluClub Brugge
1-1
57' Wesley Sonck (pen)
Datum: 28/02/2010 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen
STVV houdt Club in bedwang
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
STVV houdt Club in bedwang
Foto: © SC

Ook Club Brugge is er niet in geslaagd om de drie punten te pakken in Sint-Truiden. Blauw-zwart speelde 1-1 gelijk.

Guido Brepoels startte met dezelfde elf die ging stunten op Anderlecht en AA Gent. Bij Club Brugge verving Adrie Koster de geschorsten Dorege Kouemaha en Maxime Lestienne voor Joseph Akpala en Jonathan Blondel.

 

Ondanks een zware wedstrijd in Valencia nam blauw-zwart meteen het initatief. Ryan Donk mikte een schot naast. Een zwakke Joseph Akpala liet de beste kans liggen. De Nigeriaan miste volledig zijn schot op een slim teruggelegde bal van Ivan Perisic.

Opnieuw Sonck

 

Stijnen speelde donderdag een sterke wedstrijd in Valencia, maar op Stayen was de ‘tovenaar’ bij de eerste Truiense poging wel zijn magie even kwijt. De Limburger in West-Vlaamse loondienst loste een schot van Denis Odoi. Ibrahima Sidibé duwde de rebound binnen, maar het doelpunt van de Senegalees werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

 

Net na de pauze mocht Sidibé toch juichen. Een hoekschop bleef in het pak hangen, de rijzige aanvaller reageerde het snelst en schoot hard via de grond binnen. Club Brugge reageerde meteen. Mohamed Dahmane, tijdens de rust ingevallen voor de zwakke Akpala, maakte zich meteen belangrijk. De Algerijn werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Vincent Euvrard, Wesley Sonck zette de elfmeter om. Euvrard kwam trouwens goed weg met geel.

 

Club Brugge voerde de druk op. Ivan Perisic, aan rood ontsnapt in de eerste helft voor natrappen, was al snel dicht bij de 1-2, maar stuitte op een snelle tegenaanval op Simon Mignolet. Een glijdende Mario Cantaluppi hield Sonck van zijn tweede van de avond.

Onana

 

Ook STVV ging zijn kans voor de zege. En die had ze ook kunnen griepen. De ingevallen Hervé Onana was echter iets té gretig. De Kameroener verlengde een schot van Sidibé net voor de lijn in doel en zag het doelpunt afgekeurd.

 

Cephas Chimeza kreeg in de slotfase nog een goede kans op de winnende goal, maar Stijnen behoedde Club met een uitstekende reflex van een nederlaag. Club laat echter wel de kans liggen om Anderlecht onder druk te zetten. STVV staat een puntje dichter bij de play-offs 1. (AN)

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Mennes Wim   90' -
Euvrard Vincent   90' -
Cantaluppi Mario 90' -
Buysens Ludovic 90' -
Odoi Denis   90' -
Wilmet Jonathan 90' -
Chimedza Cephas 90' -
Delorge Peter   90' -
Schouterden Nils 77' -
Sidibé Ibrahima 90' -
  Bank G Beoordeel
Onana Hervé Ndjana 13' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Hoefkens Carl 63' -
Klukowski Michaël 90' -
Sonck Wesley 87' -
Blondel Jonathan 90' -
Akpala Joseph 45' -
Donk Ryan 90' -
Geraerts Karel   90' -
Alcaraz Antolin 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Perisic Ivan   90' -
  Bank G Beoordeel
Simaeys Jeroen 3'  
Van Gijseghem Daan 27' -
Dahmane Mohamed 45' -
Herbeleef STVV - Club Brugge