Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Regenboogstadion
Anderlecht loopt verder uit op Standard
Fabian Morren

Anderlecht behoudt het maximum van de punten. De Brusselaars wonnen verdiend bij Zulte Waregem met 0-2.

Anderlecht kreeg de eerste kans in een vrij makke eerste helft. Lucas Biglia vergat echter de bal aan zijn vrijstaande ploegmaats te geven. Voor Zulte Waregem zorgde Teddy Chevalier voor het eerste gevaar. De aanvaller zag zijn schot echter gered worden door doelman Silvio Proto.

Ondanks het matige spel slaagde Anderlecht er toch in om nog voor de rust te scoren. Mbark Boussoufa had de bal maar binnen te tikken na een pass van Matias Suarez. Zulte Waregem begon met veel goede moed aan de tweede helft, maar echt gevaarlijk was de thuisploeg niet.

Anderlecht was zelfs dicht bij de 0-2, maar Matias Suarez vergat het af te maken. Zo bleef Zulte Waregem wel uitzicht behouden op een gelijkspel. Silvio Proto hield Anderlecht echter overeind op een kopbal van Kevin Roelandts. De doelman van paars-wit pakte in twee keer.

In een spannende slotfase besliste invaller Romelu Lukaku (16) de wedstrijd. Anderlecht heeft na vier speeldagen al zes punten voorsprong op landskampioen Standard.