Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Gent krijgen de netten niet aan het trillen
Sander De Graeve

Kortrijk - Gent eindigt op 0-0 na een weinig begeesterende wedstrijd

De wedstrijd tussen KV Kortrijk en AA Gent was vanavond een maat voor niets. De verdedigers haalden bij beide teams duidelijk de bovenhand op de aanvallers. Gent scoorde amper vier keer in vijf wedstrijden.

Sander De Graeve in Kortrijk

Het Guldensporenstadion was redelijk goed gevuld voor het duel tussen heel wat oude bekenden. De match werd overigens op gang gezongen door Chloe Cooke, overgekomen uit het Cardiff van voorzitter Tan. De Kerels hoopten na Couckenbak in Luik misschien op Cookenbak in het Kortrijkse.

Het matchbegin was aardig met balbezit voor de bezoekers en tegenprikken van KV Kortrijk, maar gaandeweg verwaterde de partij. Voor Brecht Dejaegere, ex-Kortrijk uiteraard, viel de match zelfs helemaal in het water. Hij taste naar de hamstrings en verliet hoofdschuddend het veld.

Zijn vervanger was ook al een ex-Kerel, Matton maakte zijn debuut voor de Buffalo’s. De 0-0 bleef de volledige eerste helft op het bord staan. Het stadion bleef dus wat op z’n honger zitten. Na de rust kregen we een beter Kortrijk te zien. Onder impuls van Rolland kwam de thuisploeg aan enkele goeie kansen, maar Sels was op de afspraak.

Sterke Rolland

Overigens terug op zijn normale zes: Gertjan De Mets. De middenvelder was ontevreden de voorbije weken en werd zelfs niet geselecteerd door Walem de laatste twee wedstrijden. Zarko Tomasevic speelde dan weer linksbuiten tot Kage tegen zijn ex-club het veld op liep.

Aanvallend bleek het team van Vanhaezebrouck uiteindelijk te onmondig om Keet echt te bedreigen. Gent heeft met amper vier goals uit vijf wedstrijden een heel matig rapport. Kortrijk kwam nog dichtbij de overwinning, maar Sels had uitstekende parades in huis op pogingen van Rolland en Chanot.