kvmKV Mechelen
stvSTVV
Datum: 28/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Achter de Kazerne
KVM verdient de zege, maar krijgt ze niet
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
KVM verdient de zege, maar krijgt ze niet
Foto: © SC

Het eerste puntenverlies van het seizoen voor KV Mechelen is een feit. De troepen van Marc Brys verdienden de zege, maar slaagden er niet in om te scoren. Jonathan Wilmet wrong drie kansen de nek om. KV claimde twee strafschoppen, maar kreeg er geen.

KV Mechelen kon bij winst tegen STVV voor minstens één dag alleen leider worden in de Jupiler Pro League. Trainer Marc Brys behield het vertrouwen in de elf die de volle buit uit Brugge wisten mee te graaien, maar waarschuwde voor de wedstrijd zijn pionnen voor een gevaarlijke avond.

Sterke Nong

Het viel echter allemaal nog goed mee. Guido Brepoels had zijn troepen de opdracht gegeven om zich niet volledig in te graven. Op het middenveld tikten de Kanaries goed rond, maar de Truiense aanvallers verschenen in tijdens de 90 minuten toch maar bitter weinig in het gezichstveld van Olivier Renard.

Alleen een moment van concentratieverlies bij Xavier Chen zorgde voor rust even voor dreiging. In de tweede helft was Abdou Camara de enige die de Luikenaar serieus aan het werk zetten.


Onder impuls van een beresterke Aloys Nong bracht de thuisploeg goed voetbal, maar de Kameroener was net iets te veel betrokken in de voorbereidende fase om gevaarlijk te zijn. Eén keer kon hij zelf besluiten: zijn halve omhaal werd door Sven Van der Jeugt in hoekschop gekeerd. Afstandsschoten van Boris Pandza en Yoni Buyens misten het kader.

Jonathan Wilmet had tegen zijn ex-ploeg de score kunnen, en misschien wel moeten, openen. De Waalse aanvaller kreeg op het einde van de eerste helft en in het begin van de tweed drie goede pogingen, maar scoorde niet. Yorick Rymenants haalde de grootste kans, op aangeven van Nong, van de lijn.

Strafschopfases

KV Mechelen verdiende de zege, maar geel-rood kreeg het leer niet tegen de touwen. Nong schreeuwde nog om een strafschop na een duel met Yorick Rymenants. De Kameroener kreeg een nul op het rekest van scheidsrechter Jean-Baptiste Bultynck. Een terechte beslissing, leek achteraf.  

Een slotoffensief leverde niets meer op. Buyens trapte de laatste kans hoog over. Nong kreeg in blessuretijd opnieuw geen strafschop van Bultynck. Deze keer had de spits meer reden tot klagen.

KV Mechelen blijft dankzij het punt zeker nog tot zondagavond aan de leiding. STVV mag heel blij zijn met een punt.

Herbeleef KV Mechelen - STVV