Speeldag: Supercup
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard verovert opnieuw Supercup
Fabian Morren

Standard heeft voor het tweede jaar op rij de Supercup gewonnen. De Rouches versloegen op Sclessin Racing Genk met 2-0.

Standard nam van bij het begin de match in handen. Steven Defour zorgde voor dreiging vanuit de tweede lijn. Vooral met het vluchtschot van de Standard-aanvoerder had doelman Davino Verhulst behoorlijk wat problemen. Genk stelde daar nauwelijks wat tegenover. Pas kort voor het halfuur zorgde Stein Huysegems voor het eerste shot op doel.

Het doelpunt van Standard enkele minuten later was dan ook verdiend. Dieumerci Mbokani bediende Wilfried Dalmat en de Franse middenvelder zette de thuisploeg op voorsprong. Nadien nam Standard wat gas terug en kreeg Genk een uitstekende kans na dom balverlies van Marcos Camozzato. Daniel Pudil zag zijn poging echter knap gepareerd worden door Sinan Bolat (ex-Genk).

Na de rust was Milan Jovanovic meteen gevaarlijk, maar Verhulst behoedde Genk voor een ruimere achterstand. Het was echter maar uitstel, want na een kwartier in de tweede helft omspeelde Witsel Verhulst en legde de bal in het lege doel. Genk slaagde er nadien niet meer in om de zege van Standard nog in gevaar te brengen. Pudil trapte nog op Sinan Bolat, maar zelfs de aansluitingstreffer kwam er niet. (AN)