Stadion: Guldensporenstadion
Club Brugge schuift meteen uit
Steurbaut Kersten

Club Brugge is het nieuwe seizoen gestart met een uitschuiver op het veld van KV Kortrijk. Blauw-zwart acteerde ondermaats en kreeg loon naar werken. Vanhaezebrouck heeft zijn eerste scalp te pakken.

Na een goede voorbereiding leek Club Brugge klaar om Anderlecht het vuur aan de schenen te leggen. Blauw-zwart begon op bezoek bij KV Kortrijk ook sterk met drie kansen voor Joseph Akpala binnen het eerste kwartier. Het vizier van de Nigeriaan staat echter nog niet op scherp.

Mboyo-Rossini

Daarna sputterde de Brugse machine. Het combinatiespel verwaterde en de voorwaartse druk ebde weg. Een enthousiast KV Kortrijk bezorgde de bezoekende supporters het angstzweet. Ilombe Mboyo en Giuseppe Rossini toonden zich meteen versterkingen.

De Italiaanse Belg tekende voor de beste kansen voor rust. Eén keer gleed hij het leer nipt naast, een tweede poging, een kopbal, belandde op de dwarsligger. Le Petit Péle dwong Stijn Stijnen tot een zweefduik.

Klukowski ontsnapt

Het voetbal werd bitsiger en Club Brugge ontsnapte met de rust in zicht aan een rode kaart. Michael Klukowski tikte de doorgebroken Brecht Capon, in een meer vooruitgeschoven positie op rechts, tegen de hielen, maar scheidsrechter Tim Pots gaf geen krimp. De Poolse Canadees werd bij de rust door Koster in de kleedkamers gelaten.

Ook na de rust dicteerde de thuisploeg de wet. Club Brugge vond geen antwoord en kreeg waarom het vroeg: een tegendoelpunt. Blauw-zwart verdedigde veel te laks en Davy De Beule mocht al te makkelijk een voorzet van Mboyo voorbij Stijnen werken.

Koster gooide met Wilfried Dalmat en Ronald Vargas voor Jonathan Blondel en Karel Geraerts meer aanvallend geweld in de strijd. Het leverde te weinig op. De Beule was nog dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar speelde het leer te ver voor zich uit.

Engel Glen

Carl Hoefkens en Dorge Kouemaha waren in het slotkwartier nog bij de gelijkmaker, maar Verbauwhede ontpopte zich tot tweemaal toe tot reddende engel.  Stijnen hield de ingevallen Messoudi en De Beule nog van de 2-0. De eerste nederlaag voor Club Brugge is meteen een feit. Koster en de zijnen zijn na 90 minuten al op achtervolgen aangewezen.