wesWesterlo
gntKAA Gent
1-1
45+1' Kenny Saief (pen)
Datum: 26/07/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Gent laat punten liggen tegen tien man
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent laat punten liggen tegen tien man
Foto: © Photonews

Gent geraakte in Westerlo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Westerlo speelde de wedstrijd uit met tien, maar de Buffalo's konden daar niet van profiteren.

Sander De Graeve in Westerlo

Westerlo mocht in het Kuipje uittredend kampioen AA Gent ontvangen. Bij de bezoekers verraste Hein Vanhaezebrouck door Saief aan de aftrap te brengen. Danijel Milicevic moest zich tevreden stellen met een plek op de bank. Bij Westerlo kreeg Vanlangendonck de voorkeur op Van Hout. Ook De Ceulaer mocht starten.

Gent was gewaarschuwd na de nederlagen van Standard en Club Brugge op verplaatsing eerder in het weekend en het begon met veel vuur. Toch gleden de Buffalo’s na een sterke beginperiode wat weg tegen een niet onaardig voetballend Westerlo.

Het was ook de thuisploeg die op voorsprong kwam na een actie van nieuwe aanwinst De Ceulaer. Sels kon zijn poging nog tegenhouden, maar een geïnspireerde Aoulad tikte de bal nog net op tijd over de doellijn. De kampioen meteen op achtervolgen aangewezen dus.

Heel succesvol was Gent daar aanvankelijk niet in. Raman speelde een draak van een eerste helft –de goal kwam na balverlies van de jonge spits- en haast alles mislukte. Simon en Milicevic kregen al snel de opdracht om intensief op te warmen. Toch kwam Gent nog net voor de koffie op gelijke hoogte.

Verwarring bij rode kaart Cools

Na enkele halve strafschopfases niet te fluiten, legde Luc Wouters de bal wel op de stip na een charge van Schuermans. Kenny Saief knalde de bal rustig links van Vanlangendonck tegen de touwen. Dat Cools bij die fase geel kreeg en niet Schuermans, was iedereen even ontgaan.

Dat werd snel duidelijk toen Cools vlak na de rust een tweede keer op de bon ging en dus mocht gaan douchen. Gent tegen tien man dus en Westerlo raakte steeds meer gefrustreerd op ref Wouters. Gent kon echter niet het overwicht brengen dat je zou verwachten tegen tien Kempenzonen.

Er kwam te weinig druk naar voren en grote kansen bleven uit. Gent begin met puntenverlies aan het seizoen. Westerlo is een ploeg om naar uit te kijken dit seizoen. 

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Daems Filip 90' -
Petkovic Nikola 90' -
Apau Mitch 90' -
Schouterden Nils 90' -
Cools Jens     59' -
Annys Maxime 90' -
Aoulad Mohammed  76' -
De Ceulaer Benjamin A 88' -
Koffi Jean Romaric 61' -
  Bank G Beoordeel
Hyland Khaleem 29' -
Gounongbe Frédéric   14' -
Molenberghs Jarno 2'  
Van Hout Kristof -  
Trompet Jore -  
Mustoe Jordan -  
Ruyssen Gilles -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Foket Thomas 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Asare Nana 90' -
Neto Renato   90' -
Kums Sven 90' -
Dejaegere Brecht 81' -
Raman Benito 45' -
Depoitre Laurent 90' -
Saief Kenny 61' -
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala 45' -
Milicevic Danijel 29' -
Van der Bruggen Hannes 9'  
Vitas Uros -  
Vandenbussche Brian -  
Elhamid Hatem -  
Soumahoro Yaya -  
Herbeleef Westerlo - KAA Gent

Vooraf