Datum: 01/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen toont hoe het moet tegen leider Genk
Mechelen toont hoe het moet tegen leider Genk
Foto: © SC

KV Mechelen toonde de rest van de ploegen hoe Genk dient aangepakt worden. Het voetbalde vrank en vrij tegen de leider en mag met een punt niet helemaal tevreden zijn. KV mag zich op de borst kloppen voor de manier waarop het tegen Genk durfde voetballen.

Bij Racing Genk mocht Barda in de basis starten nadat hij verleden week bijna op zijn eentje Zulte Waregem op een hoopje speelde. Ogunjimi was het kind van de rekening. Buffel, net hersteld van zijn blessure, begon op de bank en dus behield Dugary zijn plaatsje op de rechterflank. Bij KV Mechelen geen Benteke, geblesseerd aan de knie, en dus moest Mununga eenzaam in de aanval opdraven.

Onbevreesd Mechelen

En KV begon vrank en vrij aan de partij. Geen mateloos respect voor de leider, maar drang naar voren. En dat blijkt de manier waarop je dit Genk moet aanpakken, want reeds na 12 minuten stond de thuisploeg op voorsprong na een heerlijk schot van Kevin Geudens.

Wat Genk daar in de beginfase tegenover zette was vooral steriel aanvalsspel dat hun een een korf vol hoekschoppen opleverde. De enige manier ook waarop Genk gevaarlijk was in dat openingshalfuur, op een zeldzame actie van vossen te na gelaten.

En KV bleef het best op de been op het doorweekte veld. En dat leverde zelfs een verdiend tweede doelpunt op. Toen ook Mechelen eens een hoekschop mocht nemen, trok natuurlijk de Bosnische tank Boris Pandza mee naar voren. En met zijn maatje Soetaers zorgde hij voor een derde keer voor een goal. Hoekschop Soetaers, Pandza goed naar de grond knikkend en Mechelen op 2-0.

En weeral efficiënt Genk

We hebben het nu niet gechronometreerd, maar het zal geen minuut geduurd hebben dat Mechelen op wolken voetbalde. Aftrappen en die andere dodelijke combinatie op het veld: Barda-Vossen liet nog maar eens zien waarom tegenstanders hen boven al vrezen. Barda zette de actie op, Vossen speelde hem goed aan in de zestien en de aansluitingstreffer was reeds een feit. Het duurt zelfs langer om het te lezen dan het werkelijk plaatsvond.

Een aantrekkelijke wedstrijd om volgen en het spektakel ging gewoon door in de tweede helft. Genk kwam als een furie uit de kleedkamer en spijkerde KV vast voor het doel. Lang duurde het dan ook niet voordat Genk langszij kon komen. Matoukou kopte onhoudbaar voorbij Renard.

Mechelen bleef voetballen

Genk kon dat tempo echter niet vasthouden en Mechelen kwam weer beter in de wedstrijd. Het kostte wel heel wat energie om uit de Limburgse omknelling te raken, maar KV deed meer dan stand houden. Mununga was een constante bedreiging voor het duo Carlos-Matoukou. Bijna bezorgde Tözser zijn ploeg nog de drie punten, maar zijn schot stierf op de deklat.

Bij Genk liep het niet zoals de voorbije weken, vooral ook omdat er weinig ideeën in de ploeg zaten. Voor Vossen komt er een einde aan acht opeenvolgende matchen waarin hij de goal kon vinden. Een serieuze pluim voor de mannen van Marc Brys die zich niet ingroeven tegen de leider.