lokSporting Lokeren
Germinal Beerschot
1-0
Datum: 02/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Daknam
Persoons schiet Lokeren in extremis naar winst
Ruben Philippe
| 0 reacties
Persoons schiet Lokeren in extremis naar winst
Foto: © SC

Na een matige pot voetbal heeft Lokeren toch aan het langste eind getrokken dankzij Koen Persoons. Hij scoorde immers vlak voor affluiten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij de thuisploeg kon Peter Maes geen beroep doen op rechtsachter Sepp De Roover. Tiko kwam daardoor in de basiself. Bij Germinal Beerschot begon hetzelfde elftal dat zegevierde tegen Club Brugge. Voor Ivan Leko kreeg deze zaterdagavond nog een extra dimensie. Hij speelde immers tegen zijn ex-club.

De eerste helft bracht weinig spektakel. De partij begon nochtans goed met vrijwel meteen een kans voor Leko, maar hij profiteerde niet optimaal van een misverstand in de Antwerpse defensie. Nadien was het lang wachten op het volgende doelgevaar. Negrao zorgde voor de eerste kans van de bezoekers na twintig minuten, maar zijn schot was te zwak om Copa te bedreigen.

De beste mogelijkheid van de eerste helft kwam echter op naam van Koen Persoons. Hij trapte op een vrije trap van dichtbij over de goal van Kaminski. Aan de overkant zag Copa een schot van Custovic over zijn doel vliegen.

Veel beterschap was er na de rust niet te vinden. Lokeren nam wel het initiatief. De vrijstaande Taravel kopte een hoekschop eerst rakelings naast. Nadien kwam Kaminski twee maal gepast tussen op een vrije trap van Leko en een schot van invaller De Ceulaer.

Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen maar één minuut voor tijd bracht Persoons de thuisploeg toch onverhoopt op voorsprong. Een weggekopte bal van Clement kwam in de voeten van Persoons die de bal hoog in het doel knalde. Zo is de derde opeenvolgende overwinning voor Maes een feit, De Boeck lijdt opnieuw een nederlaag.