Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem niet voorbij sterk Charleroi
Fabian Morren

Zulte Waregem en Charleroi hebben de punten gedeeld. Charleroi kwam verrassend goed voor de dag, maar gaf de zege in extremis weg.

In de eerste helft verdiende Charleroi een doelpunt. Zulte Waregem liet een slappe indruk na. Sammy Bossut moest meermaals de 0-1 voorkomen. Charleroi had alle redenen om ontgoocheld te zijn met de 0-0-ruststand.

Tijdens de rust kregen de spelers van Zulte Waregem duidelijk een bolwassing van coach Bart De Roover. De thuisploeg kwam een pak gretiger uit de kleedkamers. Kansen bleven dan ook niet uit. Een kopbal van D'Haene ging maar nipt over. Maar Charleroi nam nadien het heft weer in handen. Nadat eerst Bossut nog redde, kon Losada toch scoren.

De buit leek binnen voor de bezoekers, maar dat was buiten Thomas Matton gerekend. Die stuurde een vrije trap in de verste winkelhaak en bezorgde Zulte Waregem zo alsnog een gevleid punt. In de slotminuten moest de jonge Charleroi-doelman Kevin De Wolf zijn ploeg zelfs nog behoeden voor een nederlaag.