Datum: 16/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot - Lierse verdient geen winnaar
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Germinal Beerschot - Lierse verdient geen winnaar
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Lierse krijgen de trein niet op de rails. De Antwerpse clubs hebben in een wedstrijd die geen winnaar verdiende logisch de punten gedeeld. Lierse speelde na een rode kaart voor Mensah een halfuur met tien man.

Na het akkefietje van voorbije week op training zette Eric Van Meir Wesley Sonck bij Lierse op de bank. Tomasz Radzinski verscheen voor het eerst sinds 18 september nog eens aan de aftrap en bedankte meteen voor het vertrouwen.

Eerste voor Radzinski

De Poolse Canadees glipte wel heel gemakkelijk door de nog slapende paars-witte defensie en duwde op aangeven van Lance Davids de 1-0 in de verste hoek voorbij Thomas Kaminski. Voor Radzinski nog maar de eerste treffer van het seizoen.

Een ideaal scenario voor de bezoekers uit Lier, dat met de snelle Radzinski op de tegenaanval kon loeren. De 36-jarige spits werd echter veel te weinig in stelling gebracht.

Toch kon Lierse lange tijd dromen van puntenwinst op het Kiel. Germinal Beerschot voetbalde immers te slordig om Vladan Kujovic, voor het eerst dit seizoen in doel bij Lierse, te bedreigen. Glen De Boeck zag zijn spelers te veel kiezen voor hoge ballen en te traag combineren.

Onvermijdelijke Negrao

De ondertussen onvermijdelijke Junior Negrao bracht tien minuten voor rust de thuisploeg toch langszij. De Braziliaan kreeg plots wel heel veel ruimte van de geel-zwarte defensie, omspeelde eenvoudig Kujovic en trapte zijn vijfde van het seizoen in de gapende doelmond.

Negrao toonde zich andermaal, samen met Gary Kagelmacher, de beste man  bij een matige thuisploeg, maar kwam kort na de pauze na een knappe individuele actie niet verder dan de paal.

Lierse viel na een rode kaart voor Akwetey Mensah met een man minder, maar Germinal Beerschot vergat het gaspedaal in te drukken. Van Meir zette alles op alles en gooide Sonck en Gunter Thiebaut nog in de strijd. Bijna leverde het nog iets op, Sonck trapte op Kujovic.

Slechte zaak

Germinal Beerschot noch Lierse schieten iets op met de puntendeling. De Kielenaars laten de kans liggen om de aansluiting te vinden met de middenmoot, Lierse ziet Eupen dichterbij komen en vergeet te profiteren van het puntenverlies van Charleroi.