gntKAA Gent
kvkKV Kortrijk
Datum: 20/10/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jules Ottenstadion
Futloos Gent moet punten aan Kortrijk laten
Futloos Gent moet punten aan Kortrijk laten
Foto: © SC

Kortrijk is in Gent met de drie punten gaan lopen. In een slome wedstrijd kon Oussalah na een halfuur de enige treffer van de wedstrijd aantekenen. De Buffalo's toonden weinig strijdlust en lieten zich schijnbaar gewillig naar de slachtbank leiden.

Johan Walckiers in Gent

Het begin van de wedstrijd had niet veel om het lijf. Halve kansjes genoeg voor Gent via afstandsschoten van Brüls en een zwakke trap van Remacle in de handen van Keet. Kortrijk moest wel massaal terugplooien, maar gaf weinig ruimte om te voetballen. Zeker in en rond de zestien.

Er zat weinig tempo in en zo dobberde de wedstrijd stilaan verder af en toe opgeschrikt door een poging van onder meer Nahayo en nogmaals Brüls die de winkelhaak maar net miste. Kortrijk had tot dan geen kans die naam waardig afgedwongen, maar kwam toch op voorsprong. De verdediging van de Buffalo's zag er absoluut niet goed uit nadat Chavarria in de zestien twee verdedigers afschudde en Oussalah vrij mocht binnentikken.

Gent ontbrak ideeën en ook inzet: het oogde allemaal wat lusteloos. En ook in de tweede helft kon Gent geen vuist maken ondanks waarschijnlijk een stevige preek van Trond Sollied. Kortrijk kwam zelfs beter in de partij en was met de snelle Dejaegere en Chavarria zelfs het gevaarlijkste op de tegenaanval. Oussalah had de wedstrijd kunnen beslissen maar in een onderonsje met Padt trok hij aan het kortste eind.

En ook Chavarria vergat de partij te beslissen oog in oog met Padt. Het Gentse publiek kon het allemaal maar matig appreciëren. De laatste tien minuten perste Gent er dan toch nog een spurtje uit, maar Mboyo had pech dat zijn schot via Keet op de bovenkant van de lat belandde en Reynaud had geluk dat hij de voorzet van Soumahoro niet in eigen doel devieerde.

Het leverde echter niets meer op en Gent mag in eigen boezem kijken, want uitgezonderd de slotfase brachten ze veel te weinig. Kortrijk schuift op in het klassement en komt bij de grote jongens piepen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Cendrós Pablo 90' -
Melli Juan Alberto   90' -
Nahayo Valery 90' -
Skarabot Matija 85' -
Arzo César   90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Brüls Christian 90' -
Remacle Jordan 73' -
Conté Ibrahima Sory 53' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Boeckx Frank -  
Gecov Marcel -  
Foket Thomas -  
De Smet Stijn -  
Soumahoro Yaya 37' -
Raman Benito 17' -
Wallace Fernando 5'  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste 90' -
Reynaud Romain   90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Mulemo Landry 90' -
De Mets Gertjan   90' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
Chavarria Pablo A 90' -
Oussalah Mustapha 90' -
Dejaegere Brecht 86' -
Nfor Ernest   90' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Wijns David -  
Carevic Mario -  
Dupuis Kévin -  
N'Diaye Ismaïla 4'  
Kamghain Jimmy -  
Mitrovic Stefan -  
Herbeleef KAA Gent - KV Kortrijk

Vooraf