Datum: 15/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion
Club springt eindelijk nog eens over de Gaverbeek
Nico Wieme
| 0 reacties
Club springt eindelijk nog eens over de Gaverbeek
Foto: © SC

Club Brugge heeft de drie punten meegegraaid bij Zulte Waregem. Vargas maakte opnieuw het verschil bij de bezoekers. Habibou bracht nog even hoop bij zijn ploeg, maar meer dan een doekje tegen het bloeden was dit niet.

Zulte Waregem en Club Brugge hebben vrijdagavond de Pro League opnieuw op gang getrapt na het interlandintermezzo. Zowel Bart De Roover als Adrie Koster voerde één wijziging door in vergelijking met de vorige wedstrijd. Bij de fusieploeg verving Moussa Traoré de zieke René Sterckx, bij blauw-zwart nam Geert De Vlieger zijn plaats onder de lat weer in ten nadele van Colin Coosemans.

Club maakte meteen zijn intenties duidelijk en nog voor de derde minuut verstreken was, stond het voorsprong. Ronald Vargas slalomde zich voorbij enkele thuisverdedigers en knalde van schuin voor doel het leer in de verste hoek binnen. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Moussa Traore degradeerde Ryan Donk tot een standbeeld en zette daarna Carl Hoefkens op het verkeerde been. Alleen voor De Vlieger schoof de Standardhuurling de bal mooi in doel.

Toen Steve Colpaert hard inging op Vargas, dreigden de potjes bij Club over te koken. Ref Luc Wouters kende de Bruggelingen wel een vrijschop toe, maar hield de kaarten op zak. De Clubspelers herinnerden de Limburgse fluitenier even aan de rode kaart die hij Vargas vorig seizoen op Anderlecht aansmeerde. Het voetbal werd even bijzaak en het spel lag vaak stil. Iedere beslissing van Wouters werd aangevochten.

De bezoekers hadden het niet onder de markt met de stevige organisatie van de Gaverbeekploeg. Het tweede doelpunt viel dan ook uit de lucht. Vargas vond de vrijstaande Dorege Kouemaha en de Kameroener zag zijn poging via het lichaam van Sammy Bossut tegen de netten caprioleren.

Doelpunt uit het boekje

Blauw-zwart kreeg de match weer onder controle, maar ontsnapte vijf minuten voor de pauze aan een strafschop. Op een voorzet van Ludwin Van Nieuwenhuyze gleed Ivan Perisic uit en de Kroaat beroerde de bal met de borst. Wouters zag er geen graten in en liet doorspelen. Het doelpunt, en wat voor één, viel dan aan de overkant. Perisic vond Kouemaha die met een mooi hakje Vargas voor Bossut afzonderde. De Venezolaan demonstreerde zijn uitstekende vorm en werkte beheerst af.

Zulte Waregem gaf een geslagen indruk en na de pauze mocht Club de bal rustig rondtikken. Vargas dikte bijna aan tot 1-4, maar Bossut voorkwam erger. De thuisgoalie toonde zich daarna niet meteen een toonbeeld van zelfvertrouwen toen hij een vrijschop van Perisic knullig uit zijn handen liet glippen. Gelukkig had de assistent voorafgaandelijk buitenspel van Donk geconstateerd.

Rood D’Haene

De fusieploeg bakte er nu helemaal niets meer van en dat beterde er niet op toen Karel D’Haene de doorgebroken Vargas neerlegde en met rood van het veld gestuurd werd. D’Haene was echter niet de laatste verdediger en geel was meer dan genoeg geweest. Kort daarop verkwanselden Perisic en Kouemaha de kans om de voorsprong van hun ploeg verder uit te diepen. In het slot bracht Habib Habibou nog even hoop in de rangen van de fusieploeg.

Club boekt al bij al een makkelijke zege bij een ontstellend zwak Zulte Waregem. De Bruggelingen hoefden niet eens hun beste voetbal boven te halen om de drie punten mee naar huis te nemen. Voor Bart De Roover zouden wel eens moeilijke tijden kunnen aanbreken, want ook het publiek liet meer dan eens zijn ongenoegen blijken over het spel dat de thuisspelers op de mat legden.

Vooraf