Datum: 29/10/2023 19:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
0-3: Kortrijk houdt bijna een uur stand maar moet zich toch gewonnen geven tegen dominant RC Genk
0-3: Kortrijk houdt bijna een uur stand maar moet zich toch gewonnen geven tegen dominant RC Genk
Foto: © photonews

Racing Genk is er voor de eerste keer dit seizoen in geslaagd om 6/6 te pakken. Na een 4-0 tegen KV Mechelen vorige week ging nu KV Kortrijk voor de bijl. De Kerels weerden zich lang maar Arokodare brak de ban. Uiteindelijk diepten Paintsil en Munoz de score verder uit.

Vrancken besloot om na de 0-0 tegen Ferencvaros te roteren. McKenzie en Arteaga haalden de selectie niet en El Khannouss mocht op de bank plaatsnemen. Ook El Hadj zat op de bank waardoor Genk met Hrosovsky, Galarza en Heynen een driehoek op het middenveld vormde. Bij Kortrijk mocht Kadri ditmaal wel in de basis starten.

Genk dominant zonder doelpunten

De Kortrijkse kapitein moest vooral toekijken hoe Racing Genk de wedstrijd meteen in handen nam met een overvloed aan balbezit. In het openingskwartier viel een voorzet van Paintsil op de voet van Fadera maar die raakte het leer niet goed.

Kortrijk Genk
© photonews

Kortrijk moest het hebben van counters via de snelle Isaak Davies en een kaatsende Avenatti maar Vandevoordt moest zich geenenkele keer tonen in de eerste helft.

Aan de overkant moest Vandenberghe dat meermaals wel doen. bij een schot van Arokodare van dichtbij had Vandenberghe geluk dat de Nigeriaan de bal niet goed raakte en te centraal afwerkte. Op slag van rust moest de doelman zich wel goed strekken op een schot van Hrosovsky van aan de rand van de 16.

Tolu breekt de ban

Een kwartier na de rust was het dan toch zover. Net nadat Vandevoordt zich voor een eerste keer in deze partij moest tonen, viel het doelpunt aan de andere kant. Een van de vele voorzetten viel ditmaal wel op het hoofd van Tolu Arokodare en die kopte overhoeks de 0-1 in doel.

Kortrijk Genk
© photonews

Koude douche voor KVK

Na het openingsdoelpunt toonde Kortrijk dat als het geen gordel moet optrekken, best wel aardig kan voetballen. Een mooie passerbeweging resulteerde tot een schot van Kadri maar opnieuw stond Vandevoordt pal. Enkele minuten later was het opnieuw raak aan de overkant. Paintsil wou eerst nog klaarleggen voor Arokodare maar kreeg de bal na een sliding opnieuw in zijn voeten. Van dichtbij deed hij de boeken toe voor Kortrijk.

Kortrijk Genk
© photonews

Doelman Vanbenberghe deed wat hij kon maar ook hij was soms kansloos om meer doelpunten te vermijden. Eerst duwde hij het schot van Galarza goed weg om daarna Zeqiri ook nog eens het scoren te belettten op de rebound. Op de daaropvolgende rebound van Munoz was hij echter kansloos. De vlag ging nog omhoog maar de VAR bevestigde de 0-3 eindstand.

Ondanks de zege tegen Club Brugge vorige week, blijft Kortrijk op de voorlaatste plaats bengelen. De Kerels gaan een lang seizoen tegemoet. Racing Genk voetbalt zich dankzij de 6/6 in de top 4, op 7 punten van leider Union.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
1 Vandenberghe Tom 90' -
4 Mampassi Mark 90' -
4 Mampasi Mark 90' -
10 Kadri Abdelkahar 90' -
15 Malinov Kristiyan   90' -
16 Kana Marco 90' -
20 Avenatti Felipe   66' -
27 Sissako Abdoulaye 63' -
39 Davies Isaak 83' -
44 Silva Joao 90' -
54 Ojo Oluwaseyi 90' -
99 El Idrissy Mounaim   45' -
  Bank G Beoordeel
6 Mehssatou Nayel 45' -
21 Wasinski Martin -  
23 Mighten Alex 24' -
70 Bruno Massimo -  
76 Seck Djibi 7'  
77 Henen David -  
89 Audoor Lynnt -  
95 Pirard Lucas -  
98 Oprut Raul 27' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
3 Sadick Aliu Mujaid 90' -
7 Fadera Alieu 60' -
8 Heynen Bryan 89' -
17 Hrosovský Patrik A 89' -
18 Kayembe Joris 90' -
23 Munoz Daniel 90' -
25 Galarza Matias 90' -
26 Vandevoordt Maarten 90' -
28 Paintsil Joseph  76' -
46 Cuesta Carlos   90' -
99 Arokodare Toluwalase 76' -
  Bank G Beoordeel
1 Van Crombrugge Hendrik -  
4 Aziz Ouattara 1'  
9 Zeqiri Andi 14' -
10 El Khannouss Bilal 14' -
14 Sor Yira Collins 1'  
19 Ait El Hadj Anouar -  
30 Chambaere Vic -  
77 El Ouahdi Zakaria -  
90 Bonsu Baah Christopher 30' -
Herbeleef KV Kortrijk - KRC Genk