lieLierse SK
zwaZulte Waregem
Datum: 23/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse laat de punten liggen tegen een zwak Zulte Waregem
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Lierse laat de punten liggen tegen een zwak Zulte Waregem
Foto: © SC

Lierse voetbalde vanavond sterk, met vaak goede combinaties en aanvallende intenties. Helaas was de laatste pass vaak ontstellend zwak, en werden de kansen niet afgewerkt. Een flauw Zulte Waregem mocht daardoor met een gewonnen puntje op de bus stappen.

Lierse moest, met de hete adem van Eupen in de nek, winnen vanavond van Zulte Waregem, en dus begon coach Eric van Meir met Tomasz Radzinski en Wesley Sonck. Voor die laatste lijken de plooien met de coach dus gladgestreken. Het spitsenduo bewees meteen dat ze samen voor gensters kunnen zorgen.

Radzinski zette de bal in de tweede minuut al meteen goed voor, maar zijn spitsbroeder kopte de bal rakelings naast. Het was een kans die Sonck nochtans zelden mist. De thuisploeg speelde met een gezonde aanvalslust en legde vaak goede combinaties op de mat. Radzinski kon op het doel afstormen, maar zijn schot werd nog net afgeblokt.

De Pallieters bleven op zoek gaan naar een doelpunt, maar kreeg geen echt vrije kansen meer. Dat had te maken met het verdedigende werk van de bezoekers, maar toch ook vooral door slordigheid in de laatste pass. De schoten uit de tweede aanvalslinie waren nooit tussen de palen.  Zulte Waregem was op de valreep zelfs het gevaarlijkst in de eerste helft.

Op een vrije trap kopte David Vandenbroeck het leer op de  paal. Het zou voor de thuisploeg een ijskoude douche geweest zijn. Lierse mocht zich de morele winnaar van de eerste helft noemen, maar dat had zich eigenlijk vertaald moeten hebben in een doelpunt.

Geel-zwart koos ook in de tweede helft uitdrukkelijk voor de aanval, zo kwam Dequevy de zwak spelendeGilberto vervangen, maar alweer kwam de laatste bal er niet uit. Radzinski baalde na tien minuten al als een stekker. De Canadees kreeg vaak slechte passes, of moest toezien hoe zijn ploegmaats door slecht positiespel zijn ballen niet aankregen. Zijn eerste schot op doel in de tweede helft mocht gezien worden, hij trapte niet zo ver over de kruising.

Bart de Roovers hadden geen weerwoord op de aanvallende intenties van Lier en leek blij te zijn met een puntje. Kujovic moest zich beperken tot de occasionele vangbal, maar zag zijn ploegmaats ondanks de goede intenties niet veel beter doen aan de overkant. In de zeventigste minuut kwam dan eindelijk een grote kans voor de thuisploeg.

De ingevallen El-Gabas krulde zijn schot mooi naar de hoek, maar Bossut stond attent te keepen. De daaropvolgende hoekschop werd maar net naast gekopt. Tien minuten voor tijd kreeg Radzinski de kans om oog in oog met Bossut zijn frustraties weg te spelen, maar de snelle Canadees trapte het leer naast. Toen Van Dooren dan nog eens rood kreeg, wist heel Lier dat het nog moeilijk zou worden.

Lierse bleef de betere ploeg tegen een zwak Zulte Waregem, maar kon de netten maar niet laten trillen. Het won ook de tweede helft op punten, maar krijgt daarvoor te weinig punten. De thuisploeg bleef gefrustreerd achter.

Herbeleef Lierse SK - Zulte Waregem