Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Kehrweg Stadion
Degradatietopper eindigt zonder winnaar
Fabian Morren

De degradatietopper tussen Eupen en Lierse is onbeslist geëindigd. Na een aangename wedstrijd deelden beide ploegen de punten: 2-2.

Eupen nam een vliegende start tegen Lierse. Al na drie minuten kopte Zukanovic de thuisploeg na een hoekschop op voorsprong. Wat later mocht Zukanovic opnieuw helemaal vrij binnenkoppen. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Onder impuls van een sterke Tomasz Radzinski kwam Lierse beter in de wedstrijd. Het was ook de Poolse Canadees die de bezoekers opnieuw langszij bracht. Radzinski nam de bal goed mee en trapte vervolgens voorbij Werner binnen.

De reactie van Eupen kwam via Kevin Vandenbergh. De spits onderschepte een slechte pass van Nicaise, maar trapte voorlangs. Niet Eupen, maar Lierse scoorde nog een keer voor de rust. Opnieuw begon de actie bij Radzinski en via Gaxa kon Claasen de 1-2 voorbij Werder trappen.

Invaller maakt gelijk

De tweede helft begon spectaculair met een goeie kans voor beide teams. Kevin Vandenbergh had de gelijkmaker aan de voet, maar hij trapte van dichtbij op Vladan Kujovic. Nauwelijks twee minuten later miste Claasen de kans om Eupen al definitief uit te tellen. Lierse zag Tomasz Radzinski geblesseerd uitvallen. Zijn vervanger Kovacs liet een goeie kans op de 1-3 liggen.

Eupen drong aan en werd voor de inzet ook beloond. Kevin Vandenbergh controleerde de bal niet goed. Invaller Mombongo nam over en trapte de gelijkmaker voorbij Kujovic. In de slotfase gingen beide ploegen nog resoluut voor de zege. Vooral Eupen kwam nog heel dicht bij de winnende treffer, maar Obradovic kopte op de lat.