Germinal Beerschot
stvSTVV
Datum: 30/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Non-match op het Kiel levert geen winnaar op
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Non-match op het Kiel levert geen winnaar op
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Sint-Truiden hebben een dramatische prestatie geleverd. De wedstrijd eindigde logischerwijs dan ook zoals ze begonnen was: zonder doelpunten en zonder winnaar.

Let me entertain you. Net voor de aftrap galmde de hit van Robbie Williams door de luidsprekers van het Olympisch stadion. Het was echter geen bron van inspiratie voor de 22 acteurs op de grasmat. Waardeloos, zoutloos en kansenloos. Beter kan de prestatie van beide ploegen in de eerste helft niet omschreven worden.

Té laag tempo

Zowel Germinal Beerschot als STVV konden de punten goed gebruiken. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar legde een bedroevend laag tempo met weinig diepgang op. De bezoekers uit Limburg waren vooraf duidelijk al blij met een puntje.

Yannick Rymenants zorgde op het halfuur voor het eerste doelgevaar. Thomas Kaminski was nog net niet in slaap gevallen en ging goed plat. En toch mochten we bijna met een doelpunt gaan rusten. Een kopbaldoelpunt van Philippe Clement werd afgekeurd voor buitenspel, een minuut later duwde Junior Negrao het leer voorlangs.

Wie hoopte op beterschap in de tweede helft, was eraan voor de moeite. De amusementswaarde was opnieuw beperkt en zelfs enige vorm van spanning bleef achterwege. Rymenants was, net als voor rust, de eerste die voor dreiging zorgde. Deze keer ging zijn schot na een mooie individuele actie voorbij de tweede paal over de achterlijn.

Zonder nederlaag

Germinal Beerschot drong in de slotfase nog aan en maakte het meest aanspraak op de overwinning, maar de thuisploeg voetbalde te slordig. Faris Haroun knikte de beste kans op het dak van het doel, een hoekschop van Daniel Cruz werd nog van de lijn gekeerd.

De Antwerpse club blijft thuis zonder nederlaag, maar schiet weinig op met een punt. Ook voor STVV blijft in de kelder van het klassement, maar kreeg waarvoor het gekomen was. Opvallend: ondanks de zwakke prestatie van de spelers scandeerden beide supportersclans de naam van de trainer van hun ploeg.

Herbeleef Germinal Beerschot - STVV