Datum: 30/10/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Het Kuipje
Westerlo krijgt Cercle in slotfase op de knieën
Sam Soetaers
| 0 reacties
Westerlo krijgt Cercle in slotfase op de knieën
Foto: © SC

Een laat doelpunt van Steven De Petter besliste de wedstrijd tussen Westerlo en Cercle. Op het openingskwartier na was het een gelijkopgaande wedstrijd. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Cercle speelde een sterk openingskwartier. De beste kans was er op slag van rust voor Reis. Hij zag zijn poging nog op de vuisten van doelman De Winter belanden. Ook Reynaldo had een uitstekende kans nadat hij prachtig werd vrijgespeeld. De lob liet echter de wensen over en ging naast. Westerlo moest buigen maar kraakte niet. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het evenwicht herstelt, al bleven doelpunten uit.

De doelpunten werden opgespaard voor de tweede helft. Al vroeg in die tweede helft klom Westerlo tegen de gang van het spel in op voorsprong. Annab schilderde zijn voorzet op het hoofd van Dekelver. De ex-speler van Cercle kopte in het hoekje binnen. Lang kon de thuisploeg niet van zijn voorsprong genieten. Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Reynaldo kon profiteren wanneer Owusu neerging en de verdediging van Westerlo de Braziliaan daardoor uit het oog verloren was. Hij trapte tussen paal en doelman binnen. Het was dan wachten tot de sloffase voor opnieuw wat opwinding. De Petter werd vrijgelaten aan de tweede paal. Hij twijfelde niet en schonk de thuisploeg alsnog de drie punten.
Herbeleef Westerlo - Cercle Brugge