andAnderlecht
cluClub Brugge
Datum: 05/11/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
Geen doelpunten in zoutloze Anderlecht-Club (behalve één onterecht afgekeurd)
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-Club Brugge eindigde op 0-0

Geen doelpunten in zoutloze Anderlecht-Club (behalve één onterecht afgekeurd)
Foto: © photonews

Een 'topper' in de letterlijke betekenis van het woord konden we Anderlecht-Club Brugge niet noemen. Maar goed, het was onderhoudend om naar te kijken. En daar zijn we intussen al blij mee. Maar een goaltje of twee had de klassieker wel mogen opluisteren. Maar helaas... het bleef bij 0-0.

Hein Vanhaezebrouck en Ivan Leko stonden als gelouterde veldheren voor hun bank, geen van beide wou onderdoen voor de andere door zich als eerste eens op hun stoel neer te vlijen. Als schaakgrootmeesters hadden ze ook hun pionnen neergezet. De één deed dat wel iets meer tactisch als de andere.

Systeem Hasi

Leko koos voor Vossen-Diaby in de aanval, maar veranderde niets aan het systeem. Vanhaezebrouck, dat was andere koek. We moesten de eerste vijf minuten goed kijken om te zien hoe Anderlecht precies speelde. En ineens kwam het: flashback naar twee jaar geleden onder Besnik Hasi! Er stond een ruit op het middenveld. Dendoncker-Trebel-Kums-Gerkens, Hanni mocht als tweede spits naast Harbaoui spelen.

Niet enkel schaken, ook nog een rondje blufpoker spelen. Vanhaezebrouck liet zijn flanken open om het middenveld te overpoweren... Iedereen weet nog wel hoe lang Hasi dat systeem volhield? Wel, ook nu was het geen groots succes. De middenvelders struikelden bij momenten over elkaars voeten.

Onterecht afgekeurde goal

Club profiteerde wel van de magere flankbezetting. Vooral op rechts kwam Vormer er een paar keer door omdat Obradovic te ver was opgeschoven, maar Diaby weigerde tot drie keer toe zijn voorzet af te werken. De beste en de meeste kansen waren dus voor blauw-zwart, maar Anderlecht had wel op voorsprong moeten staan.

Een weggebokst schot van Kums viel in de voeten van Harbaoui en die werkte al struikelend af. Afgevlagd, maar onterecht... Mentaliteit was er wel genoeg te zien op het veld. Scheidsrechter Laforge hield het bij twee gele kaarten, maar er hadden er een pak meer kunnen vallen. Oorlog op het veld! Dat hield het tenminste leuk om zien.

Anderlecht beter

Want er zat veel afval in, al werd dat in de tweede helft wel beter. Vooral bij Anderlecht dan, dat ging aandringen om op voorsprong te komen. Gerkens kreeg een goeie kans, maar mist nog dat tikje extra om zulke kansen af te maken. Anderlecht was de betere ploeg in die tweede helft, maar kon dat overwicht niet omzetten in kansen.

En als er achteraan eens gevaar dreigde, stonden daar Kara en Spajic. Vooral die laatste speelde een heel sterke wedstrijd op eender welke aanvaller van Club ze voor zijn voeten gooiden. Maar het bleef dus met de beginscore op het bord. Volgende keer wel iets meer kwaliteit, dan moeten beide ploegen op elkaar ingespeeld zijn.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Dendoncker Leander 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Spajic Uros 90' 6
Chipciu Alexandru 87' 7
Obradovic Ivan   85' 4
Trebel Adrien 90' 5
Kums Sven 90' 6
Hanni Sofiane 71' 7
Gerkens Pieter 90' 8
Harbaoui Hamdi   90' 5
  Bank G Beoordeel
Chukwuemeka Onyekuru Henry 19' 6
Teodorczyk Łukasz 5'  
Appiah Dennis 3'  
Sá Josué -  
Bruno Massimo -  
Stanciu Nicolae Claudiu -  
Berič Robert -  
Boeckx Frank -  
Deschacht Olivier -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' -
Poulain Benoit 90' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano   90' -
Cools Dion 90' -
Limbombe Anthony 89' -
Nakamba Marvelous 90' -
Vormer Ruud   90' -
Vanaken Hans 90' -
Diaby Abdoulay   61' -
Vossen Jelle 73' -
  Bank G Beoordeel
Wesley   29' -
Dennis Emmanuel Bonaventure   17' -
Palacios Zapata Helibelton 1'  
Horvath Ethan -  
De Kuyffer Rik -  
Decarli Saulo -  
Clasie Jordy -  
Simons Timmy -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf