cerCercle Brugge
gntKAA Gent
0-1
72' Tim Smolders (pen)
Datum: 07/11/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
AA Gent gevleid naar tweede plaats
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
AA Gent gevleid naar tweede plaats
Foto: © SC

Het klit samen bovenin het klassement. AA Gent komt na een zuinige zege op het veld van Cercle Brugge naast Anderlecht op de tweede plaats. Cercle Brugge lijdt zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen.

AA Gent kon zich na het puntenverlies van Anderlecht naast de Brusselaars op de tweede plaats hijsen. Bij een overwinning voor Cercle Brugge klom groen-zwart op naar een gedeelde derde plaats.

Flauwe eerste helft

Om maar te zeggen dat er in het Jan Breydelstadion zondagavond wel iets op het spel stond. Het werkte niet meteen inspirerend voor de acteurs op het veld. AA Gent nam wel het initiatief, maar spaarde na de Europese stuntzege tegen Sporting Lissabon zijn krachten. Bernd Thijs kopte de beste kans van de eerste helft op de dwarsligger.

Cercle ontsnapte na handspel van Bernt Evens nog aan een strafschop en kwam onder impuls van een sterke Reynaldo beter in de wedstrijd. Voor groen-zwart doelgevaar was het echter wachten tot na de koffie. Een afgeweken schot van Reynaldo ging maar nipt naast en Oleg Iachtchouk zette Bojan Jorgacevic voor het eerst echt aan het werk.

Plots brak de wedstrijd open met kansen aan beide kanten. Owusu kopte van dichtbij op de lat, aan de overkant besloot Tim Smolders in het zijnet. De ingevallen Randall Azofeifa knalde het leer tegen de paal. Marko Suler ontnapte na een elleboog aan Reynaldo aan een rode kaart.

Een doelpunt hing in de lucht en viel uiteindelijk aan de Gentse zijde. Na een duel tussen Dejan Kelhar en Ljubijankic legde Delferière de bal nu wel op de stip. Cercle protesteerde, maar Smolders scoorde in twee keer. Nadat de eerste strafschop hernomen moest worden omdat El Ghanassy te vroeg kwam inlopen.

Gent wordt tweede

Cercle Brugge ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar werd niet beloond voor zijn inzet. Owusu trapte de beste kans op de voet van Jorgacevic. De eerste thuisnederlaag van het seizoen kon niet meer vermeden worden. AA Gent pakt gevleid zes op zes en zet zich naast Anderlecht op de tweede plaats.

Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent

Vooraf