Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Eupen bezorgt Standard ferme kater
Sam Soetaers

Standard heeft een nederlaag geleden tegen rode lantaarn Eupen. Een zeer zwakke thuisploeg kon op geen enkel moment aanspraak maken op meer tegen een fris voetballend Eupen. Eupendoelman Olivier Werner en Kevin Vandenbergh waren de helden van de avond.

Eupen ging de rust in met een verrassende 0-2 voorsprong tegen Standard. De Rouches misten ongetwijfeld Defour en ook de Luikse verdediging stond in die eerste helft wankel. Al was de eerste grote kans van de wedstrijd wel voor Standard. Cyriac zag zijn poging nog uit doel geweerd worden door een uitstekende doelman Werner. Maar ook Vandenbergh stond op scherp.

Op het kwartier draaide de spits knap weg van Felipe en bracht hij de rode lantaarn op voorsprong. Standard was niet wakker en Eupen bleef kansen afdwingen. Nog voor het halfuur zat Standard helemaal in de problemen als Vandenbergh met een hakje er 0-2 van maakte. De thuisploeg dwong nog wel kansen af maar onder meer dankzij enkele uitstekende saves van Werner bleef het 0-2.

Iedereen op Sclessin geloofde nog in een ommekeer. Die leek er ook te komen wanneer Cyriac veel te lang met de bal mocht lopen en heerlijk voorbij Werner binnenschoot. Standard ging op zoek naar de gelijkmaker. Leye kreeg tot twee keer toe de kans om te scoren, al stond telkens doelman Werner op de juiste plaats. De thuisploeg ontwikkelde veel steriele druk maar zonder echt heel gevaarlijk te zijn.

Eupen loerde slim op de counter en kon daar in de slotfase ook van profiteren. Mangala haalde de ingevallen Costa neer met een strafschop tot gevolg. Jadid nam het geschenk in dank aan. Tchite had nog wel de kans op de gelijkmaker maar, zoals dat al een hele wedstrijd het geval is, lag doelman Werner weer in de weg. Voor Eupen is het de eerste uitzege van het seizoen en voor Standard de eerste thuisnederlaag.