stvSTVV
Datum: 07/11/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Daknam
Saaie pot, waanzinning slot: doelman Dutoit kopt STVV naar een gelijkspel op bezoek bij Lokeren
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren

William Dutoit kopt STVV naar een punt tegen Sporting Lokeren

Sporting Lokeren is er niet in geslaagd om na KRC Genk ook die andere ploeg uit Limburg opzij te zetten. De ploeg van Georges Leekens leek het lange tijd te halen, maar niemand minder dan William Dutoit zorgde in extremis toch nog voor een gelijkspel.

In vergelijking met de wedstrijd in Genk, voerde Georges Leekens één wissel door in zijn basisopstelling. Jaja Coelho nam zijn plaats in de aanval in, Enoh verdween opnieuw naar de bank. Ook één wissel bij STVV, waar Boli Dompé naar de bank verwees.

Lokeren leek het laken in de aanvangsfase meteen naar zich toe te trekken, maar noemenswaardige doelkansen leverde dat eigenlijk nooit op. De thuisploeg kwam enkel een paar keer dreigen via de stilstaande fases van Patosi. Maar dan nog moest Dutoit zijn keepersplunje niet vuil maken.

Boli geblesseerd naar de kant

STVV loerde duidelijk op de counter met zijn snelle aanvallers, al moest Boli halverwege de eerste helft wel geblesseerd naar de kant. De beste actie in de openingsfase? Die kwam op naam van de STVV-fans te staan. Zijn toverden een spandoek met ‘Sterkte Davino’ tevoorschijn. Lees er hier meer over.

Vlak voor de pauze dan toch nog een reuzekans voor beide teams. Eerst besloot Ticinovic van dichtbij naast, terwijl Edmilson dat enkele minuten nog eens overdeed langs de overkant. Maar doelpunten? Neen, die zagen we niet voor rust.

Geen penalty voor Edmilson

Meteen na de pauze wél animo. Edmilson omzeilde de buitenspelval, kapte Verhulst uit en… ging dan tegen de vlakte. Penalty? Neen. Scheidsrechter Van Driessche twijfelde niet en duwde de Braziliaanse Belg een geel karton onder de neus voor een schwalbe.

Daarna was het ontzettend povertjes wat beide ploegen op de mat legden. Veel slechte passes, amper doelgevaar en al zeker geen doelpunten. Tot er plots iets bizar gebeurde… Bagayoko bleef geveld liggen in de eigen kleine rechthoek en bij Lokeren – mogelijk hadden ze het niet in de mot – speelden ze verder.

Twee bizarre goals

Patosi verstuurde de bal naar Miric, die geen buitenspel stond omdat Bagayoko nog steeds tegen het canvas lag, en die trapte het leer propertjes in de verste hoek. Consternatie alom, maar het feestje ging gewoon door en zo stond Lokeren 1-0 voor.

O’Loughlin gooide met Momi nog een aanvallende kracht in de ploeg, maar het was doelman William Dutoit die zijn ploeg in extremis nog een punt schonk. De Fransman knikte - in de kluts - een hoekschop voorbij Verhulst. En zo moest Lokeren zich uiteindelijk nog tevreden stellen met een punt.