Germinal Beerschot
andAnderlecht
Datum: 20/11/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Kanu kopt Anderlecht voorbij ideeloze Ratten
Kanu kopt Anderlecht voorbij ideeloze Ratten
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Anderlecht hebben er geen weergaloze partij van gemaakt op Het Kiel. Na een oninteressante eerste helft was de tweede al van een beter niveau. En daarin maakte paars-wit het verschil via Kanu.

Anderlecht trof met Germinal Beerschot een gewond dier. Deze week werd nog eens pijnlijk duidelijk dat de onderlinge verhoudingen in het bestuur allesbehalve van ideaal zijn. Bij Anderlecht was de crisis helemaal geweken na de 7 op 9 in de matchen tegen Genk, Club Brugge en Gent.

Glen De Boeck begon met een voorzichtige opstelling aan de partij, met enkel Junior Negrao in de aanval, terwijl zijn collega aan de overkant drie spitsen in het veld bracht. Zowel Suarez, Legear als Lukaku begonnen immers aan de partij. Juhasz was niet fit geraakt na zijn blessure die hij opliep in de oefeninterland met Hongarije, Bernardez was zijn vervanger.

Aanvallende onkunde

Het eerste halfuur van de wedstrijd was geen hoogstaand spektakel. Anderlecht nam de beste start, maar kon de verdedigende gordel van Germinal Beerschot niet doorbreken. De Antwerpenaren plooiden met veel terug en Clement dekte kort op Lukaku, die in de zestien onbereikbaar was.

Aanvallend bakten de mannen van Glen De Boeck er evenwel weinig van. Al moest Proto wel één keer plat gaan op een schot van Goor, maar dat was het zo wat. Buiten twee grote kansen voor Custovic en Junior Negrao, maar beiden werden afgevlagd voor buitenspel.

Biglia geblesseerd

Anderlecht kreeg maar geen greep op de wedstrijd en begon te sukkelen. En het werd nog erger toen Lucas Biglia na amper twintig minuten het veld moest verlaten. De lijn verdween uit het spel en Germinal Beerschot kreeg meer ruimte om te voetballen. Bijna profiteerde Junior Negrao daarvan, maar zijn schot was te hoog gericht.

Het sein blijkbaar om de wedstrijd echt te laten beginnen. In twee minuten tijd zagen we meer kansen dan in de voorbije 35 minuten samen. Eerst had Anderlecht dé kans om op voorsprong te komen, maar de door Legear weggestuurde Lukaku trapte helemaal alleen voor Kaminski op de paal. En het ging vlug naar de overkant, waar Bernardez bijna een voorzet van Custovic in eigen doel devieerde. Na schotjes van Lukaku en Suarez hield de scheidsrechter de al bij al teleurstellende eerste helft voor bekeken.

Kanu met zijn derde

De tweede helft begon beter, vooral Anderlecht leek met vernieuwde krachten uit de kleedkamer te zijn gekomen. Het drukte Germinal Beerschot terug op de eigen helft en voetbalde in tien minuten een hele resem kansen bij elkaar. Lukaku probeerde een omhaal, maar die ging over, Gillet trof de paal op voorzet van Lukaku en schoten van Legear en Suarez werden afgeblokt door de verdedigers van de Antwerpenaren.

Het kon allemaal niet blijven duren, want Anderlecht bleef aandringen. Eerst waarschuwde Kanu nog door hoog over te schieten, maar twee minuten later hing het leer wel tegen de netten. Lukaku zette voor vanop rechts en Kanu scoorde met het hoofd zijn derde van het seizoen. De Braziliaan toont zich de laatste weken een serieuze aanwinst voor dit paars-wit.

Geen ideeën

Germinal Beerschot probeerde iets terug te doen, maar het ontbrak hen aan ideeën, want Anderlecht hield hen makkelijk af. De partij bloedde gaandeweg dood, want voor Anderlecht leek het allemaal wel goed te zijn zo.

En Germinal Beerschot had het toch o zo moeilijk om een aanval die naam waardig op te bouwen. Verkeerde passes, slechte controles en verkeerde keuzes wisselden elkaar af. Lukaku kreeg nog rood na een tweede gele kaart. Anderlecht won al bij al verdiend, maar speelde zeker ook geen memorabele wedstrijd.

Herbeleef Germinal Beerschot - Anderlecht

Vooraf