Datum: 20/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Is het Lisp vervloekt?
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Is het Lisp vervloekt?
Foto: © SC

Deze wedstrijd mocht Lierse niet verliezen, en wie ze volgde moest toegeven dat dit inderdaad niet mocht gebeuren. Aan het einde van een leuke match stond het toch 1-2...

Lierse kreeg deze week, net als Tomasz Radzinski, een klap te verwerken toen Benjamin Nicaises lontje op training behoorlijk te kort bleek. Het moment was ook erg slecht gekozen, tenslotte kwam vanavond degradatieconcurrent Sint-Truiden over de vloer. Winnen was voor allebei de ploegen een absolute must.

De sfeer zat er alvast meteen in, de supporters zongen hun ploeg vooruit, en beide ploegen waren duidelijk niet van plan de punten te delen. Het eerste gevaar was Limburgs, maar Sidibe kon een lage voorzet niet binnenschuiven. Lierse dreigde drie kort na elkaar. Eerst kopte de verrassend gestarte Peter Kovacs een hoekschop op de keeper.

Het was een misser die te rechtvaardigen was, wat niet over de twee volgende kansen voor de spits gezegd kan worden. Eerst schoof hij een loepzuivere assist van Radzinski tegen de paal, en even daarna liep de hongaar knullig over weer een mooie pass van zijn Canadese spitsbroeder. Zulke missers hebben Lierse al vaker dit seizoen zuur opgebroken.

Radzinski zelf kon de ban niet breken. Hij had nochtans een schitterende loopactie in petto op een doorsteekpass van Sonck, maar kon oog in oog met Henkinet niet afdrukken. De thuisploeg leek te schreeuwen voor het spreekwoordelijke deksel, en kreeg dat bijna via Schouterden. Gelukkig voor Lierse wilde Kawashima zijn talrijk afgereisde supporters iets laten zien. Hij kon het schot van de jongeling redden.

Aan de overkant was vooral Wesley Sonck het dichtst bij een doelpunt. Na een heuse scrimage zag hij de gapende doelmond, maar kon hij net niet binnentikken. Het Lisp leek vervloekt, en Sidibe tikte een goede voorzet van weer Schouterden net naast. Aan de rust had de wedstrijd al gespeeld moeten zijn voor Lierse, maar had het net zo goed Sint-Truiden kunnen zijn dat de wedstrijd leidde.

De tweede helft begon erg gesloten, en dus grepen beide trainers ongeveer tegelijkertijd in. Van Meir verving Frans voor Dequevy, terwijl Brepoels met Mutombo er ook een extra aanvaller in gooide.  Pas op het uur volgde de eerste kans. Dequevy zette goed voor, en Henkinet kon met een geweldige reflex de uitstekende kopbal van Kovacs uit zijn doel ranselen.

Lierses druk werd onhoudbaar voor de Limburgers. Een sterk ingevallen Dequevy toverde een schitterende assist uit zijn sloffen, en dit keer kon Kovacs de bal voorbij de bezoekende keeper koppen. De vreugde was enorm en van korte duur. Op een hoekschop ging het licht bij enkele Lierenaars uit, en kon Sidibe scoren.  Alweer een koude douche voor Lier. De hoeveelste intussen al?

De thuisploeg leek dan ook geknakt, en het betere spel was plots voor de Limburgers. Die konden duidelijk wel efficiënt zijn. Mutombo schakelde zijn mannetje mooi uit, en knalde dan in het dak van het doel. Even later was de spits weer dicht bij een doelpunt, maar de bal hobbelde voorbij zijn voet en het lege doel. 

Lierse kon niets meer waarmaken, en ging na het eindsignaal een nieuwe, gefrustreerde trainingsweek in...

Herbeleef Lierse SK - STVV