kvmKV Mechelen
zwaZulte Waregem
Datum: 28/11/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Zulte Waregem laten weinig zien
KV Mechelen en Zulte Waregem laten weinig zien
Foto: © SC

In een duel dat maar weinig kon boeien hebben KV Mechelen en Zulte Waregem de punten gedeeld na een scoreloos gelijkspel. De hele wedstrijd was samen te vatten in vijf kansen en veel middenveldspel.

Bij KV Mechelen geen Pandza of Buyens die allebei een schorsingsdag uitzaten. Zulte Waregem moest het zonder Ludwin Van Nieuwenhuyzen doen. Die ondervond nog te veel last van zijn heup en werd vervangen door Delaplace.

KV Mechelen begon met een heel aanvallende opstelling aan de partij. Benteke en Diabang bevolkten de spits. Op de flanken kregen zij de hulp van Mununga en Wilmet, terwijl Gorius iets lager op het middenveld moest postvatten.

Bevroren wedstrijd

Twee kansjes waren er in de beginfase. Een flauwe kopbal van Mununga en een al even ongevaarlijke schuiver van Habibou. En dat was het voor een heel lange tijd, want de 22 acteurs op het veld hadden duidelijk last met het bevroren veld. Bij een tackle was het immers opletten dat je niet door de reclameborden heen schoof.

Het is makkelijk in te beelden wat een bal op dat gladde veld doet. En daar kwamen dan ook veel foute passes en slechte controles uit voort. Veel gebikkel op het middenveld, maar absoluut geen doelgevaar. En zo ging dat heel de eerste helft door, buiten nog een paar kleine mogelijkheden voor Matton en Benteke.

Een helft om gauw te vergeten, maar de spelers konden het alibi van de weersomstandigheden inroepen. Al zullen de morrende (en rillende) supporters daar weinig aan gehad hebben. De spelers repten zich naar binnen om iets warms naar binnen te slagen. Wel interessant om te weten: zowel Hyland als Habibou pakten een gele kaart en zijn volgende week tegen Anderlecht geschorst.

Tweede helft van zelfde kaliber

En de miserie ging door in de tweede helft. Het plein lag er nog harder bij, want de temperatuur leek nog een paar graadjes naar beneden te zijn gegaan. Een festival van verkeerde passes was het resultaat.

KV Mechelen trok het laken naar zich toe met kansjes voor Biset en Benteke tot gevolg. Het was genoeg voor de Mechelse aanhang om zich massaal achter de ploeg te zetten. De spionkop probeerde hun ploeg met de slogan 'ja-gen, ja-gen' tot spoed aan te zetten, maar dat lukte niet. Wel kreeg Benteke nog twee goeie kansen om te scoren, maar Bossut was bij de eerste nog warm genoeg om hem te stoppen. En ook schoot Benteke nog onbegrijpelijk naast alleen voor doel.

Na een teleurstellende wedstrijd delen KV Mechelen en Zulte Waregem (reeds het negende van de West-Vlamingen dit seizoen) de punten. Het bevroren veld maakte voetballen moeilijk, maar er was wel heel weinig te zien.

Herbeleef KV Mechelen - Zulte Waregem

Vooraf