chaCharleroi
cerCercle Brugge
Datum: 23/03/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Cercle Brugge wint nu ook op het veld
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cercle Brugge wint nu ook op het veld
Foto: © SC

Bob Peeters heeft de “raarste wedstrijd” uit zijn carrière winnend afgesloten. Cercle Brugge zette Charleroi eenvoudig opzij met 0-3 en klimt nog een plaatsje in het klassement.

Eind vorige week besliste het Belgisch Arbitragecomité voor de Sport dat CharleroiCercle Brugge toch gespeeld moest worden. Een beslissing die lijnrecht tegenover die van de Belgische voetbalbond stond, die Cercle Brugge een forfaitscore toekende omdat Charleroi er niet alles aan had gedaan om het veld bespeelbaar te krijgen.

Door het puntenverlies van Charleroi op Westerlo hadden de Karolingers echter niets meer te winnen en dat werd ook duidelijk op het veld. Interim-trainer Tibor Balog liet drie spelers – Kchab, Delplank en Labiad - debuteren en gooide na de pauze met Loris Brogno en Binon nog twee nieuwe jongens voor de leeuwen.

Bernt Evens profiteerde in de eerste helft van een blunder van Cyprien Baguette om de score te openen. De doelman van Charleroi mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven. Lang kon zijn vervanger Nicola Hatefi de netten echter niet proper houden. Dominic Foley verdubbelde vanop de stip de score.

Invaller Frederik Boi zette de 0-3-eindcijfers op het scorebord. Charleroi eindigde de wedstrijd met tien na een tweede gele kaart voor Naïm Aarab, Renato Neto moest geblesseerd het veld verlaten.

In het klassement klimt Cercle Brugge naar de negende plaats. De groen-zwarte vereniging neemt het in Play-Off 2 op tegen KV Mechelen, STVV en Lierse. In de andere groep ontmoeten Westerlo, Zulte  Waregem, Kortrijk en Germinal Beerschot elkaar.

Herbeleef Charleroi - Cercle Brugge

Vooraf