Stadion: Kehrweg Stadion
AA Gent laat zich niet verrassen door Eupen
Fabian Morren

AA Gent heeft ook bij Eupen de drie punten gepakt. De Buffalo's sluipen zo voorlopig tot op twee punten van leider Anderlecht.

Kort voor de aftrap begon het hard te sneeuwen in Eupen, maar met een rode bal kon de wedstrijd toch gewoon doorgaan. Eupen had al heel snel op voorsprong kunnen klimmen, maar Jorgacevic hield Lepiller van een vroeg doelpunt. Ondanks de sterke start van de thuisploeg, viel het doelpunt na zes minuten aan de overkant. Een afgeweken schot van Thijs verraste doelman Werner.

Eupen was niet aangeslagen en Kevin Vandenbergh kwam heel dicht bij de gelijkmaker. Opnieuw Bojan Jorgacevic hield de Gentse voorsprong vast. De thuisploeg bleef gevaarlijk, vooral langs Vandenbergh. Maar tien minuten voor de rust had Gent het geluk wat mee. Werner ging niet helemaal vrijuit bij een trap van Arbitman: 0-2.

In de tweede helft ving Gent het team van Albert Cartier relatief makkelijk op. De bezoekers waren de gevaarlijkste ploeg, met kansen voor onder meer Tim Smolders. Het doelpunt van invaller Soumahoro in het laatste kwart van de wedstrijd was dan ook geen verrassing. De Ivoriaan legde op aangeven van Azofeifa de eindstand vast op 0-3.