Datum: 15/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse pakt verdiende driepunter tegen KV Mechelen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lierse pakt verdiende driepunter tegen KV Mechelen
Foto: © SC

Dansende en springende supporters op het Lisp. Met een ruim verdiende zege tegen KV Mechelen (2-1) doet Lierse een uitstekende zaak in de strijd om de degradatie. KV Mechelen moet met verplaatsingen naar Genk en Luik vrezen voor zijn plaats bij de eerste zes.

De streekderby tussen Lierse en KV Mechelen zorgt altijd voor een beladen duel. Dat het voor beide ploegen een cruciale confrontatie was, voor de ene in de strijd om de degradatie en voor de andere met het oog op play-off 1, moest het duel nog wat extra pigment geven.

Geen aanvallers

Maar de bezoekers tekenden op het Lisp opvallend lang afwezig. Trainer Marc Brys kon niet beschikken over Kabasele en Sawaneh Ibou, niet speelgerechtigd, en David Destorme, geschorst. Dat zorgde voor een aanvallende Mechelse onmacht. En toch was de eerste kans voor de bezoekers, maar Abdul-Ganiyu Iddi knalde het leer op de onderkant van de lat. De voor het overige bleke Ghanees werd tijdens de rust in de kleedkamers gelaten.

Lierse moest het vooral hebben van zijn enthousiasme en inzet. De thuisploeg liep over van de goede bedoelingen, maar het doelgevaar beperkte zich tot schoten uit de tweede lijn. Toen Jurgen Cavens dan toch eens in het strafschopgebied opdook, mikte hij het leer over doel.

Met de rust in zicht mochten de geel-zwarte sjaals alsnog de hoogte in. Na Mechels balverlies belandde de bal voor de voeten van Daylon Claasen. De Zuid-Afrikaanse middenvelder liet met een strak afstandsschot Olivier Renard kansloos: 1-0.

Het gaf de troepen van Sollied vertrouwen om na de pauze op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Die kwam er ook na een hoekschop van Mohamed Abdel Wahed. De Egyptenaar schilderde het leer op het hoofd van Wesley Sonck, die via het hoofd van Boris Pandza Renard een tweede keer het nakijken gaf.

Bibberen en beven

Op weg naar een verdiende zege, zo leek het. Het werd echter nog bibberen en beven tot de laatste minuut, nadat een nonchalant Lierse KV Mechelen terug in de wedstrijd liet komen. Julien Gorius werkte zijn negende van het seizoen voorbij een grabbelende Eiji Kawashima.

Lierse hield stand en nadert in de degradatiestrijd tot op één punt van Germinal Beerschot, dat morgen AA Gent ontvangt. KV Mechelen doet een slechte zaak met het oog op Play-Off 1. Met verplaatsingen naar Racing Genk en Standard hebben Brys en co immers een zwaar programma voor de boeg.

Herbeleef Lierse SK - KV Mechelen