Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Zulte Waregem pakt volle buit bij Cercle
Fabian Morren

Zulte Waregem heeft zich goed herpakt na de nederlaag tegen Anderlecht. Het team van Hugo Broos won met 1-3 bij Cercle Brugge.

Cercle Brugge nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Tot grote kansen leidde dat de eerste twintig minuten echter niet. Een bedrijvige Reynaldo kreeg de beste mogelijkheid, maar besloot naast. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Na slecht uitverdedigen profiteerde Habibou. De ex-spits van Charleroi stond oog in oog met doelman Verbist en faalde niet.

Cercle was aangeslagen en kon voor de rust niet meer dreigen. Na de pauze zorgde Reis wel snel voor de gelijkmaker, op aangeven van Van Eenoo. Toch gingen de bezoekers met de drie punten aan de haal. Opnieuw Habibou profiteerde van een fout van Viane. Wat later miste Habibou de kans op de 1-3, maar Chevalier legde even nadien de wedstrijd toch in een beslissende plooi.