Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Genk weer leider na simpele zege tegen Eupen
Sam Soetaers

RC Genk is nog tot minstens zondagavond opnieuw leider in de Jupiler Pro League. Het won met 5-1 van Eupen. Jelle Vossen vierde zijn comeback na zijn blessure met twee doelpunten en een assist.

In een wedstrijd die traag op gang kwam, ging Genk uiteindelijk met een voorsprong de rust in. Het was Barda die op een hoekschop de thuisploeg op voorsprong bracht. Daarvoor kende Genk wel geluk wanneer doelman Courtois een vrije trap van Lepiller moest lossen en Zukanovic scoorde in de rebound. Scheidsrechter Flament had echter al gefloten voor een overtreding.

Het was het eerste van twee afgekeurde doelpunten in die eerste helft. Ook Genk zag een doelpunt afgekeurd worden. Ogunjimi tikte een voorzet van Buffel binnen maar dat was buiten de lijnrechter gerekend die vlagte voor twijfelachtig buitenspel. Ook Anele was nog een keer gevaarlijk voor de thuisploeg maar hij trapte de bal tegen de voeten van Werner aan.

Eupen kwam sterk voor de dag aan de start van de tweede helft. Milicevic troefde Anele af en zag Vandenbergh staan. De spits had de bal maar binnen te tikken. Even leek Eupen het de thuisploeg nog knap lastig te gaan maken. Maar die hoop verdween wanneer Panizzolo de doorgebroken Ogunjimi licht aan tikte. Scheidsrechter Flament twijfelde niet en trok meteen een rode kaart.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van Genk. Barda zag Toszer staan die meteen de thuisploeg opnieuw aan de leiding bracht. Hij trapte hard naast de paal binnen. Eupen reageerde nog wel via een vrije trap van Lepiller en een knap schot van Iandoli, maar het was Genk dat de doelpunten scoorden. De ingevallen Jelle Vossen trof nog twee keer raak en zorgde voor de assist bij het vijfde doelpunt van de avond dat gescoord werd door Ogunjimi. Genk is zo weer (even) leider na een 5-1 zege tegen Eupen.