Datum: 12/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Guldensporenstadion
De Beule duwt Lierse nog wat dieper in de miserie
Bram Coenen
| 0 reacties
De Beule duwt Lierse nog wat dieper in de miserie
Foto: © SC

Kortrijk heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Lierse. De Pallieters kwamen nog wel op voorsprong, maar onder meer Davy De Beule duwde hen nadien met twee treffers nog wat dieper in het moeras.

Bij KV Kortrijk kon coach Hein Vanhaezebrouck vanavond geen beroep doen op de geschorste topschutter Giuseppe Rossini. Ilombé Mboyo werd dan maar diep in de spits geposteerd, met steun van Davy De Beule en Brecht Capon op de flanken. Coach Eric Van Meir hield bij Lierse Wesley Sonck opnieuw op de bank. Mohammed Abdel Wahed en Roel Van Hemert mochten het na een lange afwezigheid nog eens in de basis proberen.

Kortrijkse hazewind

Kortrijk kwam als een hazewind uit de kleedkamers en had al na één minuut op voorsprong kunnen staan. Eerst moest doelman Eiji Kawashima alles uit de kast halen om een own-goal van Van Hemert te voorkomen, en uit de daaropvolgende corner werd een schot van Karim Belhocine nog net voor de lijn weggewerkt.

Ook nadien bleef Kortrijk aardig combineren en had Capon pech dat Kawashima zijn schot nog net kon stoppen. Diezelfde Capon, sterk bezig trouwens vanavond, probeerde het op het kwartier ook nog eens met een soort lobbal die maar net over doel ging.

Voorsprong op een diefje

Op de eerste dreiging van Lierse was het wachten tot de twintigste minuut, wanneer Wahed het eens van ver probeerde maar zijn poging naast zag vliegen. En toch was het wat later prijs voor Lierse. Een lange bal van Bruno Camacho werd door Peter Kovacs goed doorgekopt tot bij Sibonsio Gaxa. Die verlengde op zijn beurt tot bij Tomasz Radzinski die makkelijk de openingstreffer tegen de netten kon schuiven.

De Beule met tweeklapper

Kortrijk was echter niet van slag en bleef mooie aanvallen in mekaar knutselen. Iets na het halfuur leidde dat tot de verdiende gelijkmaker. Een loeihard schot van Kums werd eerst nog gestopt door Kawashima, maar tegen de rebound van De Beule had de Japanse goalie geen verhaal.

Op slag van rust wisten de Kerels zelfs op voorsprong te komen. Na een opnieuw een goede uitgespeelde aanval stuurde Kums De Beule in het straatje en die werkte de bal met buitenkant rechts beheerst voorbij Kawashima in doel.

Weinig verandering in het spelbeeld na de pauze. Kortrijk verkeek echter iets voor het uur de kans om op 3-1 te komen wanneer Rami Gershon Capon alleen op Kawashima afstuurde. De Japanse goalie kon echter in extremis nog redding brengen. Even later mocht Lierse scheidsrechter Alexandre Boucaut danken dat hij Radzinski niet van het veld stuurde na een schandalige trap op de achillespees van Gerjan De Mets.

Kortrijk kwam er minder door als in de eerste helft, maar had toch nog voldoende kansen. Mboyo verzuimde echter het definitieve nekschot te geven door de bal in het zijnet te knallen. Ook Gershon besloot alleen voor doel hoog over zodat het toch uitkijken bleef voor een snedige tegenprik van de bezoekers. Van Meir gooide een geprikkelde Sonck en Jurgen Cavens nog in de strijd, maar veel zoden bracht het niet meer aan de dijk. In de slotfase verschaft Kortrijk zich zelf definitieve zekerheid omtrent de zege wanneer Mboyo een assist van Capon staalhard in het dak van het doel knalde.

Kortrijk rukt dankzij deze nieuwe thuiszege op naar de zevende plaats in de stand. Lierse blijft in acute degradatienood op een vijftiende plek.

Herbeleef KV Kortrijk - Lierse SK

Vooraf