Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Nog geen sportieve revolutie op het Kiel
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot mag de degradatiezorgen nog niet uit het hoofd zetten. Jacky Mathijssen zag zijn team voor de derde keer op rij gelijkspelen. AA Gent kon opnieuw geen overtuigende prestatie neerzetten.

Na de extra-sportieve revolutie op het Kiel – de definitieve machtsovername van Patrick Vanoppen, kreeg Germinal Beerschot met het bezoek van AA Gent de kans om ook de sportieve bladzijde om te draaien.

Het nieuwe paars-witte tijdperk begon echter dramatisch voor de thuisploeg. Bij de eerste Gentse dreiging hing de bal al tegen de netten. Een afstandsschot van Elimane Coulibaly verdween via de paal voorbij Thomas Kaminski tegen de touwen.

Zo leek AA Gent op weg naar een makkelijke overwinning, maar de Buffalo’s vergaten de wedstrijd te controleren en Germinal Beerschot toonde veerkracht. Sherjill MacDonald profiteerde van dom balverlies van Christophe Grondin om zich een weg door de Gentse defensie richting doel te slalommen: 1-1.

Het bezorgde de thuisploeg een boost aan veertrouwen en plots werden de bezoekers helemaal onder de voet gelopen. Na een knappe collectieve actie haalde Bojan Jorgacevic Bart Goor neer. De Serviër ontsnapte aan rood, maar kon niet verhinderen dat Gary Kachelmacher het Olympisch Stadion een tweede keer liet ontploffen.

De thuisfans zorgden toen echter zelf voor een keerpunt in de wedstrijd. Scheidsrechter Laurent Colemonts legde de wedstrijd dertien minuten stil wegens spreekkoren richting Jorgacevic. Een ideaal moment voor Francky Dury om zijn pionnetjes weer juist te zetten, want een goed voetballende thuisploeg had bloed geroken en aasde nog op een derde treffer voor rust.

Maar vlak na de rust moesten de kaarten opnieuw geschud worden. Yassine El Ghanassy, opnieuw in de basis, bracht AA Gent al snel weer langszij. De Rode Duivel werkte vanuit een scherpe hoek een voorzet van Bernd Thijs achter Kaminski. De 2-3 van Tim Smolders strandde op de voeten van Kaminski.

Met meer goede wil dan kunde gingen beide ploegen nog op zoek naar de winning goal, maar gescoord werd er niet meer. Germinal Beerschot is nog niet van zijn degradatiezorgen verlost. AA Gent heeft dringend nood aan een bevredigende prestatie.