Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk haalt het van tien Rouches
Ruben Philippe

KV Kortrijk heeft zijn sterke thuisreputatie nog eens alle eer aan gedaan. De troepen van Vanhaezebrouck wonnen met 2-1 van Standard. Voor de Rouches is het al de zevende nederlaag van het seizoen.

Op het harde veld was de eerste kans voor de bezoekers. Leye ontfutselde de bal van een verdediger maar knalde nadien een metertje naast. Veel meer kregen we echter niet te zien van Standard. De rest van de eerste helft werd immers gedomineerd door Kortrijk. Messoudi dribbelde zich voorbij Ciman en legde nadien terug op De Beule. De middenvelder mistte echter het doel.

Eén keer kregen we Standard nog eens te zien. Carcela dribbelde zich vrij in de zestien, maar besloot nadien naast. Even later werd Capon vrij op de rechterflank gevonden. In plaats voor eigen succes te gaan besloot hij de bal voor te brengen. Dat leverde echter niets op.

Het was echter uitstel van executie, want vier minuten voor tijd werd de rechterflank opnieuw opgerold. Ditmaal was het Martin die de bal voor doel bracht waar Mboyo vanuit buitenspelpositie het leer voorbij doelman Blazic werkte. Standard kwam nog één keer aan de kooi van Verbauwhede.  Het vluchtshot van Angeli belandde echter een meter naast.

Standard begon wel steviger aan de tweede helft met een uitstekende kans voor Carcela. De Marokkaan werd goed vrijgespeeld door Cyriac maar Verbauwhede hield de bal knap tegen. Even later stond de lat een treffer van Cyriac in de weg.

Op het uur viel Kortrijk bijna met tien spelers nadat Verbauwhede met hooggeheven voet in duel ging met de doorgebroken Nong. De doelman had enkele minuten eerder al een gele kaart gepakt en ontsnapte zo aan de uitsluiting. De man die niet ontsnapte aan een rode kaart was Standard-verdediger Opare. Hij ging onbesuisd in duel en haalde zich zo een tweede gele kaart op de nek.

Standard probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar de counters van Kortrijk bleven erg gevaarlijk. Zo was de 2-0 dichter bij dan de 1-1. Invaller Rossini vergat het echter af te maken.

Het duurde nog tot in de extra tijd vooraleer de thuisploeg het helemaal beslechtte. Rossini vond ditmaal wel het gaatje en trapte de verlossende treffer tegen de touwen. Het late doelpunt van Witsel bracht geen zode meer aan de dijk. Voor Standard is het al de zevende nederlaag van het seizoen.