lieLierse SK
gnkKRC Genk
1-0
1-1
66' Elyaniv Barda (pen)
Datum: 18/12/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse houdt de leider in bedwang
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lierse houdt de leider in bedwang
Foto: © SC

Racing Genk heeft twee punten laten liggen op het Lisp. Doelman Thibaut Courtois behoedde de Limburgers tegen staartploeg Lierse zelfs voor een nederlaag. Anderlecht kan morgen de eerste plaats veroveren.

Een juiste keuze of niet, er werd vanavond gewoon gevoetbald in Lier. Een halfuur voor aanvang van de wedstrijd viel de sneeuw met bakken uit de hemel. De lijnen werden vrijgemaakt en scheidsrechter Joeri Van de Velde oordeelde dat er gespeeld kon worden.

Genkse motor valt snel stil

Racing Genk schoot het best uit de startblokken met binnen de tien minuten twee kansen voor Thomas Buffel en Jelle Vossen. Eiji Kawashima behoedde de thuisploeg voor een vroege achterstand. Daarna sputterde de Limburgse motor. Racing Genk hield wel balbezit, maar tikte het leer wat doelloos rond.

Net voor het halfuur kwam de thuisploeg onder stoom. Lance Davids loste een eerste waarschuwing met een kanonskogel uit de tweede lijn. Thibaut Courtois pakte uit met een schitterende parade. Binnen de minuut moest de 18-jarige doelman zich toch omdraaien. Wesley Sonck verlengde een voorzet van Joeri Dequevy enig mooi in doel. Courtois had geen verhaal op de omhaal van de voormalige Rode Duivel.

Handspel De Wree

Lierse nam het heft in handen en dook nog bijna de kleedkamers in met een dubbele voorsprong. Tomasz Radsinski nam een voorzet van Daylon Claasen meteen op de slof. Courtois moest Racing Genk in de wedstrijd houden.

Het zou de Pallieters nog zuur opbreken. Racing Genk schakelde na de pauze een versnelling hoger. Vossen raakte tot tweemaal toe niet voorbij Kawashima, maar na handspel van Kris De Wree ging de bal toch op de stip. Met een plaatsballetje boven Kawashima zette Elyaniv Barda de bordjes terug gelijk.

Erop en erover? Niets was minder waar. Racing Genk liet betijen  mocht Courtois dankbaar zijn dat hij de competitieleider behoedde voor een nieuwe achterstand. De jonge goalie schudde een schitterende reflex uit zijn mouwen om Sonck van zijn tweede van de avond te houden.

Kwelduivel Courtois

Lierse toonde meer strijd en inzet en werd daar in de slotfase bijna nog voor beloond. Courtois ontpopte zich echter opnieuw tot kwelduivel van Sonck. De Ninovieter mocht alleen op doel gaan, maar raakte niet voorbij de vingertoppen van de Genkse goalie. Aan de andere kant strandde de winnende treffer van Ogunjimi nog op Kawashima.

Herbeleef Lierse SK - KRC Genk