Datum: 02/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Daknam
Lokeren moeizaam voorbij Cercle
Nico Wieme
| 0 reacties
Lokeren moeizaam voorbij Cercle
Foto: © SC

Lokeren heeft Cercle opzijgezet, maar dat liep niet van een leien dakje. In de slotfase moest Copa op al zijn kunnen een beroep doen om Reynaldo van de gelijkmaker te houden. De Waaslanders klimmen opnieuw in de top zes.

Bij Lokeren voerde Peter Maes slechts één wijziging door in het team dat zaterdag van Eupen verloor: Hassan El Mouataz nam op de linksachter de plaats in van Laurens De Bock. Bob Peeters kon niet rekenen op Dominic Foley en Honour Gombami. De Cerclecoach verraste door Kristof D’Haene, Sergiy Serebrennikov en Frederik Boi in de ploeg te droppen ten nadele van Oleg Iachtchouk, Renato Neto en Yang Wang.

Het was niet lang wachten op het eerste gevaar. Killian Overmeire tikte mooi door naar Benjamin De Ceulaer die in één tijd voorzette. Aan de tweede paal had Benjamin Mokulu iets te veel last met zijn controle om te kunnen scoren. Het was echter uitstel van executie, want luttele tellen later dropte Ivan Leko een vrijschop in de zestien en Jérémy Taravel kopte die onhoudbaar binnen.

Zoutloze soep na vuurwerk

Cercle reageerde als door een wesp gestoken. De Lokerendefensie ging aan het klungelen op rechts, William Owusu kon ervan doorgaan, kraakt zijn schot, maar aan de verste paal was Boi goed gevolgd om zijn team langszij te brengen. Kort daarop scoorde Owusu zelf, maar ref Christophe Delacour floot het Brugse feestje af wegens een voorafgaande fout op Barry Boubacar Copa.

Het spel ging goed op en af en dat resulteerde in kansen langs beide zijden. Halfweg de eerste periode bloedde de wedstrijd dood. Kansen werden amper gecreëerd. Het was echt huilen met de pet op en wachten op het verlossende rustsignaal van de scheidsrechter.

De tweede helft begon meteen met een opsteker voor de Waaslanders. De Ceulaer kreeg een slecht ontzette bal van Serebrennikov op het been en zonder het zelf goed te beseffen stond het 2-1. De Bruggelingen gingen ook nu weer op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten opletten voor de snedige counters van Lokeren. De Ceulaer was dicht bij de 3-1, maar Arnar Vidarsson kon er nog net een voetje tussen steken.

Copa redt de meubelen

Twintig minuten voor affluiten gooide Peeters Reyaldo in de strijd en dat leverde bijna meteen de gelijkmaker op. Copa had een schitterende beenreflex in huis om de Braziliaan het scoren te beletten. De Cerclecoach posteerde nog Evens diep in de spits, maar dat leverde niets meer op. Lokeren steekt zo de drie punten op zak en sluipt terug in de top zes.

Herbeleef Sporting Lokeren - Cercle Brugge

Vooraf