Datum: 18/12/2010 20:00
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem pas in slotfase voorbij Westerlo

Lange tijd zag het er naar uit dat de confrontatie tussen Zulte Waregem en Westerlo op 0-0 zou eindigen. Tien minuten voor tijd kon Traoré het overwicht van de West-Vlamingen eindelijk omzetten in een goal. Invaller Bokila maakte er nog 2-0 van.

Het was lang afwachten of de match ook daadwerkelijk van start ging gaan, want de dreigende sneeuwzone had net voor de wedstrijd Waregem bereikt. Uiteindelijk gaf scheidsrechter Burie toch groen licht.

Zulte oppermachtig

Zulte Waregem was duidelijk de betere ploeg op het dan lichtbesneeuwde terrein. Zulte Waregem was in het eerste kwartier al twee keer dicht bij de openingstreffer via Nfor. De aanvaller vond echter twee keer Westerlo-doelman Yves De Winter op zijn weg.

En ook Habibou en Delaplace hadden een goede kans, maar de twee lieten de wenkende mogelijkheden liggen. De Winter speelde zich weeral in de kijker en was de beste man bij Westerlo. Westerlo kwam er bijna niet aan te pas, maar met Paulo Henrique in je ploeg ben je natuurlijk altijd gevaarlijk. De Braziliaan kwam er een paar keer heel gevaarlijk uit, maar kon niet goed genoeg besluiten.

Twee keer werd er gescoord in de eerste helft door Habibou en Henrique, twee keer werd de goal afgekeurd voor buitenspel en twee keer was het ook millimeterwerk, maar de scheidsrechter leek het bij het juiste eind te hebben. De rust werd bereikt met de 0-0 nog steeds op het bord.

Gebrekkige afwerking

Van hetzelfde laken een pak in de tweede helft. Zulte Waregem begon verschroeiend. Dat de West-Vlamingen niet op voorsprong stonden na een uur hadden ze enkel te wijten aan hun gebrekkige afwerking, want zowel Chevalier als Matton hadden dotten van kansen. Chevalier zag zijn bal naast de paal hobbelen en Matton schoot onbesuisd over van dichtbij.

En ook Habibou zag zijn schoten ofwel gepakt door De Winter of naast zeilen. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg en daardoor begonnen ze te overhaast te spelen met vele slordigheden in het spel.

Uiteindelijk kreeg Zulte Waregem toch waar het recht op had. Habibou zette de bal voor vanop links en voor doel kon Traoré de goede voorzet binnenschuiven. Na toch een tiental kansen had Essevee eindelijk zijn voorsprong gevonden. En net voor affluiten kregen de mannen van Hugo Broos helemaal zekerheid toen de ingevallen Bokila op voorzet van Chevalier de 2-0 op het bord zette. De tweede goal voor de jonge aanvaller en meteen ook de tweede dit seizoen tegen Westerlo.