Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Kehrweg Stadion
Zulte-Waregem boekt eenvoudige zege in Eupen
Onbekend Onbekend

Zulte-Waregem ging woensdagavond verdiend winnen in Eupen. Doelpunten van Hyland en Chevalier bezorgden de West-Vlamingen de volle buit. De Oostkantonners konden daar weinig tegenoverstellen en daarbij mogen ze toch vooral de hand in eigen boezem steken.

Eupen moest het tegen Zulte-Waregem doen zonder de geschorste Lepiller. Een zwaar gemis voor de Oostkanners, want het waren de West-Vlamingen die de beste start kenden. Al na enkele minuten zette Matton Eupen-doelman Werner op proef. Het was echter geen voorbode voor een aangename wedstrijd. Dat liet de zandvlakte in Eupen overigens ook niet toe.

Gemiste strafschop Jadid

Zulte-Waregem kwam ietwat verrassend op voorsprong. In de 24ste minuut was het Hyland die de bal overhoeks voorbij doelman Werner trapte. 0-1. Zulte-Waregem probeerde na die gevleide voorsprong te gaan voor een tweede doelpunt, maar dat lukte echter niet meer in de eerste helft.

Eupen-speler Jadid ging na een halfuur spelen neer in het strafschopgebied na een foutieve ingreep van Bossut. De doelman zette de situatie echter direct recht, want Jadid kon de bal, zelfs in drie keer, niet voorbij Bossut krijgen. Opvallend was ook dat er maar liefst vier gele kaarten vielen in de eerste helft voor de bezoekers.

Bevrijdende treffer Chevalier

De tweede helft werd ontsierd met heel wat slechte passes en controles, waardoor het voor de thuisploeg moeilijk was om de verdediging van Zulte-Waregem aan het werk te zetten. Eupen-trainer Cartier greep in door de inbreng van Espinal en Jefferson, maar beiden kregen het ook niet geklaard om de stand terug in evenwicht te brengen.

Integendeel zelfs. Het was Chevalier die na 81 minuten de wedstrijd in zijn definitieve plooi legde. De Fransman scoorde na een verre uittrap van doelman Bossut. 0-2. Daarna had Matton de 0-3 nog aan de voet, maar hij miste de unieke kans. Zo gingen de West-Vlamingen verdiend met de drie punten lopen en blijft Eupen met acute degradatiezorgen kampen.