kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 02/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Achter de Kazerne
Kopbaldoelpunt Gorius, geen strafschop voor Kortrijk
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kopbaldoelpunt Gorius, geen strafschop voor Kortrijk
Foto: © SC

Een kopbaldoelpunt van Julien Gorius heeft een zwakke partij tussen KV Mechelen en KV Kortrijk beslist. Bij de West-Vlamingen viseerden ze scheidsrechter Tim Pots na een niet gefloten strafschop.

Voor de inhaalwedstrijd van vanavond hadden zowel Marc Brys en Hein Vanhaezebrouck wat puzzelwerk. Vooral voorin was het zoeken naar oplossingen. KV Mechelen kocht in januari drie nieuwe spitsen, maar die waren voor deze pot voetbal niet speelgerechtigd.

Strafschop

De bezoekers uit Kortrijk zagen dan weer twee aanvallers vertrekken: Ilombé Mboyo en Ebrahim Ibou. Die laatste trok naar KV Mechelen, maar moest de partij tussen zijn oude en nieuwe werkgever vanuit de tribune volgen. Op de koop toe moest Vanhaezebrouck Mo Messoudi, matchwinnaar tegen Cercle Brugge, missen.

Het gebrek aan aanvallende impulsen kwam het spelpeil niet ten goede. Combineer dat met een opeenstapeling foutjes en irritaties in beide kampen en je krijgt een bijzonder matte eerste helft. Gertjan Demets en Julien Gorius dreigden vanuit de tweede lijn, maar de beste kans kwam in de slotfase op naam van Davy De Beule. Zijn poging werd net voor de lijn gekeerd.

Het was al de tweede keer dat de thuisploeg goed wegkwam. KV Kortrijk claimde een strafschop na handspel van Boris Pandza op een schot van Mario Carevic. Scheidsrechter Tim Pots weigerde echter om de bal op de stip te leggen.

Met Jonathan Wilmet voor Abdul Yakini Iddi probeerde Brys meer drang naar voren in de ploeg te krijgen. Een gouden wissel.  Een voorzet van de jonge Belg bereikte met een gelukje het hoofd van Gorius. De Fransman knikte het leer onhoudbaar voorbij Glen Verbauwhede.

Rode Rossini

De wedstrijd verwaterde echter opnieuw en het spel van KV Kortrijk werd steeds bitsiger. Vijf gele kaarten waren het logische gevolg. Bij Rossini kookte het potje helemaal over. Een elleboogje aan Seth De Witte leverde de ItaloBelg een tweede gele kaart op. Het Mechelse publiek, dat de ex-speler al heel de wedstrijd viseerde, jubelde van plezier.

De thuisploeg ging nog op zoek naar een verlossende tweede treffer. Een doelpunt van David Destorme werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Herbeleef KV Mechelen - KV Kortrijk

Vooraf