Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Sterk slotkwartier voldoende voor Lokeren in het Kuipke
Fabian Morren

Lokeren heeft een prima zaak gedaan in de strijd om de play-off I. Dankzij een sterk slotkwartier en twee doelpunten van Deekman wonnen de bezoekers bij Westerlo met 1-2.

Lokeren nam een agressieve start. Zo was er in de zesde minuut een schot van Marcel Mbayo in de handen van Yves De Winter. Al snel zakten de bezoekers weg en wat volgde was een lang uitgerekte studieronde. De eerste echte kans voor Westerlo kwam er na 25 minuten. Lazic redde het schot van Paulo Henrique. Kort daarna was het raak voor de thuisploeg. Tiko reageerde te traag, waardoor Brüls de bal mooi in het hoekje kon leggen.

Henrique faalt

De reactie van lokeren bleef uit. Ondanks een schreeuwende Peter Maes langs de lijn bleven de Waaslanders ver onder hun niveau. Yves De Winter moest geen enkele keer ingrijpen. Maes greep in door al iets voorbij het halfuur Mbayo naar de kant te halen en Deekman in de strijd te gooien. Maar ook nadien was het Westerlo dat voor de meeste dreiging zorgde. Zo trapte Iakovenko vlak voor rusten maar nipt over.

Ongetwijfeld volgde er tijdens de rust een donderpreek van Maes in de Lokerse kleedkamer. Maar wie hoopte op een beter Lokeren na rust, kwam in het eerste kwartier van de tweede helft bedrogen uit. Paulo Henrique kreeg de kansen om de voorsprong verder uit te diepen. De Braziliaan zoekt echter naar zijn beste vorm. Alleen voor doel trapte hij onbegrijpelijk naast de bal en wat later stifte hij het leer, oog in oog met Lazic, op het dak van het doel.

'Jantje buiten'

Na die gemiste kansen kende Lokeren even een opflakkering. Dat resulteerde in een goed schot van De Ceulaer en een ongevaarlijke vrije trap van Taravel. Een kwartier voor tijd viel ook de gelijkmaker. Deekman was sneller op de bal dan De Winter en kopte de 1-1 binnen. Lokeren voelde dat er nog meer mogelijk was en koos resoluut voor de aanval.

Nadat Westerlo-coach Ceulemans zijn spits Henrique verving door Chavez was de maat vol voor de Westelse fans. Zij wilen Dieter Dekelver op het veld zien. Spreekkoren als 'zwakke Jan' en 'Jantje buiten' klonken vanuit de tribunes. Lokeren was op dat moment naarstig op zoek naar de drie punten en een minuut voor tijd kwam die er ook. Het was weer Donovan Deekman die na een prima voorzet van De Bock de overwinning voor de bezoekers veiligstelde.