Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse pakt volle buit in Kempense derby tegen Westerlo
Maarten Van Bever

Het heeft er lang op moeten wachten, maar Lierse boekte vanavond zijn eerste thuiszege van het seizoen. Het zette Westerlo verdiend met 2-1 opzij en kan zo met een postief gevoel de winter induiken.

De eerste helft stond garant voor heel wat kansen, maar geen van beide ploegen kreeg de bal tegen de netten. Na een kwartier kreeg de thuisploeg na een misverstand in de Westelse defensie een open kans om op voorsprong te komen, maar Claasen besloot naast.

Vervolgens was het vooral Westerlo dat het spel naar zich toe trok. Henrique werd de diepte ingestuurd, maar kreeg de bal niet langs Kawashima. Even later scheerde een schot van Molenberghs voorlangs en ook Corstjens zag zijn kopbal over het doel belanden.

Na de rust kwam Lierse iets snediger aan de aftrap. Rond het uur zette de ingevallen Cavens de bal mooi voor op Kovacs die onhoudbaar binnenschoot. De thuisploeg leek gelanceerd want even later kwamen ook Radzinski en Gaxa nog in de buurt van de 2-0. Jan Ceulemans reageerde met de inbreng van Iakovenko en Dekelver.

De vreugde bij Lierse was van korte duur, want Kawashima miskeek zich volledig op een schot van Dekelver en zag de bal knullig onder zich doorglippen. 1-1, alles leek te herdoen. Lierse liet het hoofd echter niet hangen, want amper vijf minuten later stormde Radzinski tussen twee verdedigers door en verschalkte De Winter met een knappe plaatsbal.

Twee minuten later kwamen de Pallieters zelfs bijna op 3-1, maar De Winter kon het afstandschot van Kovacs nog net in hoekschop duwen. In de slotminuut zag het er nog even benard uit toen Westerlo nog een corner afdwong, maar Kawashima plukte de bal zonder problemen uit de lucht. De ontlading op het Lisp was bijzonder groot toen het laatste fluitsignaal weerklonk.