Datum: 27/02/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
STVV krijgt les in efficiëntie
Michiel Derwael
| 0 reacties
STVV krijgt les in efficiëntie
Foto: © SC

In de laatste inhaalwedstrijd van de competitie verloor STVV van een zwak Cercle. De Limburgers gaan nog moeilijke tijden tegemoet in de strijd voor het behoud in eerste klasse. De Kanaries kregen een les in efficiëntie.

De eerste helft had weinig om handen. STVV startte offensief aan de wedstrijd en kreeg het balbezit van Cercle, maar uiteindelijk vingen ze er niets mee aan. De Kanaries probeerden wel, maar zoals de laatste wedstrijden kregen ze geen enkele goede kans bijeen gevoetbald.

Tien minuten voor rust kwam er eindelijk wat pit in de wedstrijd. In de 35ste minuut brak Sidibe plots door. De aanvaller kreeg echter twee verdedigers bij zich en ging opzichtig neer in de zestien. Heel STVV claimde een penalty, maar de Senegalees zag de gele kaart voor een schwalbe. De Limburgers drukten door en versierden enkele goede kansjes. Wagemakers trapte vanuit de tweede lijn, maar de bal ging centimeters langs.

Tegen de gang van zaken in werd STVV koud gepakt door Tony Sergeant. De middenvelder zette een rush op en knalde de bal voorbij een kansloze Van Der Jeugt. De troepen van Brepoels waren niet van slag en kregen enkele goede kansen. Wagemakers dwong Coppens deze keer tot een goede redding met een laag geplaatst schot.

De Kanaries kwamen gretig uit de kleedkamer en drukte Cercle in de beginfase met de rug tegen de muur. Sidibe kreeg een goede kans, maar moest uitwijken voor een uitkomende Coppens. Het schot dat daarop volgde werd voor de lijn weggewerkt. De afwerking van STVV stond net zoals de voorbije weken niet scherp. Mennes illustreerde dat met een schoot dat nipt langs ging.

Net als in de eerste helft werd STVV weer koud gepakt door de Bruggelingen. De ingevallen Reynaldo kreeg de bal in de zestien van Sergeant en trapte de bal voorbij de doelman.  Vijf minuten later, besliste Reynaldo de wedstrijd. De Braziliaan werkt een mooi voorzet van Iachtchouk in doel.

STVV doet een hele slechte zaak in de strijd tegen de degradatie. De Limburgers hebben nog steeds twee punten voor op de voorlaatste in de stand, maar moeten de komende drie wedstrijden vol aan de bak. Cercle kan met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd van woensdag in de beker van België.

Herbeleef STVV - Cercle Brugge

Vooraf