Datum: 18/01/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Daknam
Genk steelt een punt op de akker van Lokeren
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Genk steelt een punt op de akker van Lokeren
Foto: © Photonews

Racing Genk kwam vanavond bij Lokeren enorm goed weg met een punt. De Oost- Vlamingen overklasten de Limburgers in de tweede helft, maar scoren lukte niet. Köteles speelde heel erg sterk en ook het doelhout stond in de weg.

Sander De Graeve in Lokeren

  • Blitzstart van Genk
  • Lokeren veruit de beste ploeg
  • Enorm veel gemiste kansen
  • Heel slecht veld

Lokeren tegen Genk kondigde zich aan als een match tussen haastig bij elkaar gepuzzelde elftallen. Galitsios was onzeker bij Lokeren en ook met Scholz kon nog van alles gebeuren. Uiteindelijk speelden ze allebei. Enkel Maric, Dutra en Copa ontbraken.

In Genk lag er vooraf een grotere puinhoop. Geen Anele, Kara, Mboyo en Buffel. Bovendien waren Gorius en De Ceulaer nog maar net terug. Toch begon Gorius aan de partij, De Ceulaer zat op de bank.

We zitten volop in de examenperiode, maar van een studieronde was geen sprake. Meteen na de indrukwekkende minuut stilte voor Junior Malanda en Jo Vanhecke lag de bal al in het mandje. Gerkens met de corner, Milinkovic-Savic met de knappe kopbal.

Lokeren leek een minuut of drie onder de indruk, maar nam daarna de match resoluut in handen. Het legde af en toe knap combinatiespel op de dramatische grasmat. Na een mooie cross van Galitsios duwde De Pauw knap de 1-1 binnen.

Moddercatch

De Pauw had geen zin in een herexamen en probeerde het meteen daarna opnieuw. De tweede keer was Patosi de aangever, maar Laszlo Köteles pakte uit met een fantastische redding. Bank vooruit en een kus van de juf. De eerste examenperiode eindigde op 1-1.

Na de rust bleef de sneeuw uit de lucht vallen. De terreinverantwoordelijke kreeg er volgens ons een depressie van. Wat een ijskoude modderpoel lag er in Lokeren. Tijdens de rust mochten nog een pak jeugdspelertjes hun gang gaan op het veld. Leuk voor hen, minder leuk voor het veld.

Na de rust nam Lokeren duidelijk afstand van Racing Genk. De Limburgers werden bij wijlen weggespeeld op Daknam. De thuisploeg voetbalde kans na kans bij elkaar, maar scoren bleek o zo moeilijk. Het leek wel niet te mogen voor de troepen van Peter Maes.

Zo knalde De Pauw alleen voor doel recht op Köteles. Vanaken en Patosi vonden met knappe schoten het doelhout. Een kopbal van Scholz werd op de lijn gered. De Oost-Vlaamse lucht blijkt Genk goed te doen. Na de ontsnapping uit de Ghelamco Arena van voor de winterstop, kwam het ook nu bijzonder goed weg.

Lokeren slaagt qua spel met glans voor de examens. Het was bewonderenswaardig hoe het team toch probeerde te voetballen op die grasmat en daar ook vaak in lukte, maar qua afwerking krijgt het een herexamen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Gkalitsios Giorgos A 90' -
Scholz Alexander 90' -
Mertens Gregory 90' -
Odoi Denis 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Vanaken Hans 90' -
De Pauw Nill 84' -
Leye Mbaye 89' -
Patosi Ayanda 90' -
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan 6'  
Dessers Cyriel 1'  
Ansah Eugene -  
Mingiedi Mpembele Cedric -  
Trompet Jore -  
Lazic Jugoslav -  
Dongou-Cissé Jean-Claude -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 90' -
Kabasele Christian 90' -
Walsh Sandy 90' -
Tshimanga Derrick 66' -
Milinkovic-Savic Sergej 90' -
Gerkens Pieter A 90' -
Gorius Julien   90' -
Okriashvili Tornike   90' -
Schrijvers Siebe 82' -
Cavric Aleksandar 66' -
  Bank G Beoordeel
Vrijsen Jarne 24' -
De Ceulaer Benjamin 24' -
Bertaccini Paolino 8'  
Verbiest Senne -  
Zarandia Luka -  
Bizot Marco -  
Joseph-Monrose Steeven -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KRC Genk

Vooraf