Datum: 26/02/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Witsel leidt Standard naar ruime winst tegen zwak Malinwa

De terugkeer van Steven Defour verricht blijkbaar wonderen. De Rouches leken zeker in de eerste helft op niets op de kwakkelende ploeg van de laatste weken. Na 40 minuten had Standard reeds zijn schaapjes op het droge. Play-off I is nog niet verloren.

Standard begon weeral met een onuitgegeven ploeg. De herstelde Defour kreeg onmiddellijk een basisplaats en mocht dus voor de eerste keer met Franck Berrier op het veld staan. Door de blessure van Tchite stond vooraan Nong in de punt van de aanval. Bij KV Mechelen geen verrassingen.

KV Mechelen had aanvallende intenties, want bij winst waren de play-offs I zo goed als een feit. Spijtig genoeg voor de mannen van Marc Brys weigerde Axel Witsel daaraan mee te werken. Al na vier minuten veroverde Standard de bal op Destorme, Witsel rende op doel af schoot verrassend van net buiten de zestien. Renard verrast en 1-0 op het bord.

Leye en Witsel maken het af voor rust

En Mechelen ontsnapte een paar keer aan een dubbele achterstand, want vijf minuten later schoot Leye een reuzekans onbesuisd over en luttele minuten daarna trof Nong de dwarsligger. Het was echter uitstel van executie, want via een lang uitgesponnen aanval kon Leye de bal eindelijk in doel schieten nadat eerst Witsel en dan Nong Renard op hun weg vonden.

En nog voor rusten beslisten de Rouches de wedstrijd helemaal. Uitblinker Witsel kon nog maar eens op doel afgaan. Na een strubbeling met Van Loo kroop hij echter als eerste recht en rondde af met een prachtig schot in de bovenhoek. 3-0 en wedstrijd gespeeld in de 40ste minuut. En het was zelfs niet overdreven.

Onbegonnen

Onbegonnen opdracht voor KV Mechelen om in een bruisend Sclessin dat nog recht te zetten. Ook Marc Brys moet dat gedacht hebben, want hij liet Buyens en Gorius tijdens de rust in de kleedkamer.

Standard had de touwtjes stevig in handen en voetbalde nog de beste kansen bij elkaar via Opare en Nong, maar stilaan kabbelde de wedstrijd naar zijn einde toe, want KV Mechelen had de moed al lang laten zakken en Standard spaarde energie voor de wedstrijd van volgende week tegen Club Brugge. KV Mechelen speelde niet als een play-off I-kandidaat, maar we wijten het aan een off-day.